ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκαν τα μέτρα για τις Πανελλήνιες 2022

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκαν τα μέτρα για τις Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 για να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διενέργεια των εξετάσεων.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ορίζει η απόφαση:


Τρόπος διεξαγωγής των γραπτών ή προφορικών Πανελλαδικών εξετάσεων 2022 - Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο μόνο
Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων

1. Ο τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, γραπτών ή προφορικών, καθώς επίσης και των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ» και «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» ορίζεται ως εξής: O Πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά, κάθε Εξεταστικού Κέντρου ειδικών μαθημάτων, της Επιτροπής κάθε Εξεταστικού Κέντρου Ειδικών Εξετάσεων των μουσικών μαθημάτων, μεριμνούν για τα κάτωθι, ώστε για όλους τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες (εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και υποψηφίους):

α) να τηρηθεί η απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου,

β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,

γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός,

δ) να τηρηθεί ο φυσικός αερισμός.

2. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και δεν έχουν πλήρως εμβολιασθεί ή νοσήσει, υποχρεούνται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 μία (1) φορά την εβδομάδα (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης όσοι προσκομίσουν ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. του κανονισμού (ΕΕ 2021/953/του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου 1ου της από 30-5-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α’ 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19 ή βεβαίωση εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) ή ισοδύναμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση τρίτης χώρας.

3. Λαμβάνεται μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

4. Επιπλέον για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ»:

α) να επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,

β) να τηρείται απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ του εξεταζόμενου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,

γ) να καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

5. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ να ισχύει:

α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,

β) η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, να ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

SOS: Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο σε καθημερινή βάση, ως "Υποψήφιος Φοιτητής", για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, σε ενημερώνουν από τώρα, πως και φέτος, μετά την εξέταση κάθε μαθήματος, θα δημοσιεύουν στην αρχική σελίδα foititikanea.gr και μέσα από την κατηγορία των Πανελληνίων 2022 τα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε άμεσο χρόνο μαζί με τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων και σχετικά σχόλια. Μείνετε Συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr