Αστυνομικές Σχολές 2022: Αλλάζει το ελάχιστο ύψος για τις γυναίκες (ΟΡΙΣΤΙΚΟ)

Αστυνομικές Σχολές 2022: Αλλάζει το ελάχιστο ύψος για τις γυναίκες

Αστυνομικές Σχολές: Διαφοροποιείται για πρώτη φορά το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ανδρών και γυναικών στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας με τροπολογία που εισήχθη στη Βουλή.

Με 168 ψήφους υπέρ και 128 ψήφους κατά, υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τροποποίηση του ορίου αναστήματος για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές.


Διαφοροποιείται το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ανδρών και γυναικών για την εισαγωγή στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας που μέχρι σήμερα ορίζονταν ενιαία στο 1,70. Σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία, το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος ορίζεται για τους άνδρες στο 1,70 και για τις γυναίκες στο 1,63.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Αστυνομικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση έρχεται μετά και από την απόφαση του ΣτΕ το περασμένο καλοκαίρι που έκρινε αντισυνταγματικό το ενιαίο κριτήριο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μόνο το 19% των Ελληνίδων διαθέτουν ανάστημα από 1,70 και πάνω, κάτι που σημαίνει πως μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν από τις σχολές το... 81%.

Πανελλήνιες 2022: Το Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις για Στρατιωτικές, Αστυνομικές & Λιμενικές Σχολές

Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου αναφέρει: «Εισάγεται διαφοροποίηση μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων για πρόσληψη στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προς το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες».

Όλα όσα ορίζει η τροπολογία:

"Τα προσόντα των υποψηφίων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται, είναι κοινές και για τα δύο φύλα με εξαίρεση το ελάχιστο απαιτούμενο ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες".

Με την προωθούμενη ρύθμιση επιχειρείται διαφοροποίηση μόνο ως προς το προσόν του ύψους, ώστε να είναι διαφορετικό για άνδρες και διαφορετικό για τις γυναίκες, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τελευταίες νομολογιακές επί του θέματος εξελίξεις (Συμμόρφωση με τις υπ’ αρ. 902-907/2021 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Απόφαση ΣτE για Αστυνομικές Σχολές: Παράνομο το όριο 1,70μ. για το ύψος γυναικών υποψηφίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr