Βάσεις 2022: Αλλαγές στην καθιερωμένη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων

Βάσεις 2022: Αλλαγές στην καθιερωμένη ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων

Βάσεις 2022: Το σενάριο να μεταφέρει τις ανακοινώσεις για τι βάσεις φέτος νωρίτερα από ποτέ - και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η πρώτη συμπλήρωση μηχανογραφικού - μέσα στον Ιούλιο - θα περιορίζει τις επιλογές του υποψηφίου σε 15 με 20 ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο το οποίο έχει επιλέξει, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπληρώνει το δεύτερο μηχανογραφικό χωρίς περιορισμό στις επιλογές, διεκδικώντας τις κενές θέσεις, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως υπάρχουν κενές θέσεις και πως εκείνος πληρεί το κριτήριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.


SOS: Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νέα των Πανελλαδικών για το 2022, εδώ!

Εφόσον ισχύσει το σενάριο του διπλού μηχανογραφικού, τα αποτελέσματα του πρώτου θα πρέπει να ανακοινωθούν περί τα μέσα Αυγούστου και του δεύτερου στα τέλη Αυγούστου, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση εντέλει στην εγγραφή των πρωτοετών.

Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία εγγραφής πρωτοετών στα πανεπιστημιακά τμήματα, τα αποτελέσματα του πρώτου μηχανογραφικού συζητείται να ανακοινωθούν (σ.σ. εφόσον τελικά ισχύσει η δυνατότητα του διπλού μηχανογραφικού) γύρω στα μέσα Αυγούστου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία συμπλήρωσης του δεύτερου μηχανογραφικού και να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα στο τέλος Αυγούστου και να μην επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα των εγγραφών στα πανεπιστήμια εντός του Σεπτεμβρίου.

Παρά τις δεύτερες σκέψεις για το διπλό μηχανογραφικό που έχει η πολιτική ηγεσία, η αποστολή εγκυκλίου στα σχολεία που ορίζει για πρώτη φορά μεταφορά των προκαταρκτικών εξετάσεων για στρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες σχολές, ενισχύει το σενάριο για ανακοίνωση των βάσεων 2022 νωρίτερα, καθώς τα αποτελέσματα από τις επιδόσεις θα είναι πολύ νωρίτερα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για δημοσιοποίηση και θα μπορούσε να επιτευχθεί η ενημέρωση των υποψηφίων πολύ νωρίτερα από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr