ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στα Λατινικά θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στα Λατινικά θα εξεταστούν όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2022

Πανελλήνιες 2022: Στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2022 «όσοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους εκ νέου θα εξεταστούν στα Λατινικά». Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τονίζοντας με κυνικό τρόπο «πως δεν υπάρχουν περαιτέρω μεταβατικές διατάξεις για το υφιστάμενο θέμα».

«Οι περίπου 80.000 απόφοιτοι του γενικού λυκείου της χρονιάς που μας πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου εξετάστηκαν στην Κοινωνιολογία, μάθημα το οποίο με την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  -Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντικατέστησε τα Λατινικά για μια διετία.


Στις εξετάσεις του ’22 όσοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους εκ νέου θα εξεταστούν στα Λατινικά.

Το ΙΕΠ, που είναι ο επιστημονικός βραχίονας του Υπουργείου μας, εισηγήθηκε το ’20 τα νέα ωρολόγια προγράμματα βάσει της πράξης 28 στις 5/6/20 του ΔΣ. Έτσι, τα ισχύοντα πλέον ωρολόγια προγράμματα του γενικού λυκείου επανακαθορίστηκαν με τον ν. 4692/20 και εξειδικεύτηκαν με τη σχετική υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από την προκάτοχό μου, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, δημοσιεύτηκε στις 15/6/20 στο ΦΕΚ και σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 4692 οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών εξετάζονται υποχρεωτικά στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία και Λατινικά» απάντησε η υφυπουργός.

Οι απαντήσεις από την Υφυπουργό δόθηκαν μετά από ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, οι δύο βουλευτές (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής) οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει μεταβατική διάταξη ώστε οι υποψήφιοι παλαιότερων ετών να μπορέσουν να εξετάστουν -στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης- στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που το έχουν διδαχθεί στο σχολείο και όχι στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχθεί.

Υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχτεί στις Πανελλήνιες 2022

Υποψήφιος που θα ξαναδώσει Πανελλήνιες για τα Λατινικά: "Θα εξεταστούμε σε ένα μάθημα που δεν έχουμε διδαχθεί;"

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr