Αστυνομικές Σχολές 2021: Πρόγραμμα ΠΚΕ Ελλήνων του εξωτερικού

Αστυνομικές Σχολές 2021: Πρόγραμμα ΠΚΕ Ελλήνων του εξωτερικού

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων ιδιωτών υποψηφίων της κατηγορίας «τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού κ.τ.λ.» (ν.2552/1997 σε συνδυασμό με ν.2909/2001) του διαγωνισμού έτους 2021, για εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με το σύστημα των γενικών πανελλαδικών εξετάσεων τον Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών, κοινοποιείται κατωτέρω το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχοτεχνικών, υγειονομικών και αθλητικών), στις οποίες Θα υποβληθούν οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «Τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού κ.τ.λ.» για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αξιωματικών - Αστυφυλάκων).


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Αστυνομικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ι. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ψυχοτεχνική Δοκιμασία

- Την 23-08-2021 ημέρα Δευτέρα (πρώτη μέρα), οι υποψήφιοι/ες θα παρουσιασθούν ενώπιον Ψυχοτεχνικής Επιτροπής για την ψυχοτεχνική τους εξέταση, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο ΙΙ.

Υγειονομικές Εξετάσεις

- Οι υποψήφιοι/ες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την ψυχοτεχνική εξέταση την 23-08-2021, Θα παρουσιασθούν την 24-08-2021 ημέρα Τρίτη (δεύτερη μέρα) για υγειονομικές εξετάσεις όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο ΙΙ.

Αθλητικές Δοκιμασίες

- Οι ως άνω υποψήφιοι/ες που Θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την υγειονομική εξέταση την 24-08-2021 στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, θα παρουσιασθούν την 25-08-2021 ημέρα Τετάρτη (τρίτη μέρα) για αθλητικές δοκιμασίες, όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο ΙΙ.

ΙΙ. ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι/ες άνδρες και γυναίκες που πρόκειται να εξετασθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Προκαταρκτικών Εξετάσεων (Π.Κ.Ε.) ενημερώνονται με δική τους ευθύνη για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ή www.astynomia.gr και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3, ενότητα Α, Κεφάλαιο «V. Προκαταρκτικές Εξετάσεις» της (ζ) προκήρυξης.

2. Οι υποψήφιοι/ες που πρόκειται να εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές με έδρα την Αθήνα, οφείλουν την πρώτη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων (ψυχοτεχνική δοκιμασία), να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, Πειραιώς 153 - Πετράλωνα, και ώρα 08:00'.

3. Οι υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ικανοί/ες από την Επιτροπή Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών, Θα παρουσιαστούν τη δεύτερη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων και πάλι στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, Πειραιώς 153 - Πετράλωνα, και ώρα 08:00', για υγειονομικές εξετάσεις, που πρόκειται να διενεργηθούν από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθηνών.

4. Οι αθλητικές δοκιμασίες για όλους/ες τους/ις υποψήφιους/ες θα διενεργηθούν την τρίτη μέρα των προκαταρκτικών τους εξετάσεων και Θα αρχίζουν την 08:00' ώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, Αεροπορική Βάση Δεκελείας, Λεωφόρος Τατοΐου, Αχαρνές Αττικής, Τ.Κ. 13672. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων θα υπάρχει λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, που Θα μεταφέρει τούς υποψηφίους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

5. Ως τελευταία ημέρα λειτουργίας ορίζεται για τις Επιτροπές: i) Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών η Τρίτη 24-08-2021, ii) Υγειονομικών Εξετάσεων η Τετάρτη 25-08-2021 και ΙΙΙ) Αθλητικών Δοκιμασιών η Πέμπτη 26-08-2021.

ΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους/ ις υποψηφίους/ ες των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων και περιλαμβάνούν ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

2. Κάθε υποψήφιος/α Θα παρουσιάζεται τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του/ης εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές, ως εξής:

α) Την πρώτη μέρα Θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνική δοκιμασία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr