Πρόταση υποψηφίου για εισαγωγή σπουδαστών στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Πρόταση υποψηφίου για εισαγωγή σπουδαστών στην Πυροσβεστική Ακαδημία

Επιστολές Υποψηφίων Πανελλαδικών: Ανοικτή επιστολή προς τους: Πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως στέλνει υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021. Αναλυτικά η επιστολή:

Παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα που έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας και με αφορμή την πρόσφατη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, μου δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα αλλά και πολλές σκέψεις. Μήπως ήρθε η ώρα να επανακαθορίσουμε τα κριτήρια εισαγωγής στα σώματα ασφαλείας;


Για μια ακόμη θερινή περίοδο, αναδείχτηκε το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης πυροσβεστικού προσωπικού στην χώρα μας, για μια ακόμη χρόνια, δάση, άγρια φύση και περιουσίες παραδίνονται στις φλόγες και εμείς παρακολουθούμε ανήμποροι να επέμβουμε.
Δεν θα προβώ σε κατηγορίες, ούτε σε απόδοση ευθυνών. Δεν θα μιλήσω για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε για τα χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν στην πυροπροστασία και αντί αυτού διατέθηκαν στα ΜΜΕ.
Θα προτείνω πιθανές λύσεις, για την αντιμετώπιση μελλοντικών καταστροφών όπως αυτή που βιώνουμε αυτή τη στιγμή.

Υπάρχουν εκατοντάδες υποψήφιοι, οι οποίοι στο πρόσφατο μηχανογραφικό που κατέθεσαν, έχουν δηλώσει ως πρώτη επιλογή την πυροσβεστική ακαδημία, εκατοντάδες υποψήφιοι που ίσως, να μην έχουν συγκεντρώσει την βαθμολογία που απαιτείται παρόλα αυτά όμως, συνειδητά έχουν επιλέξει να ασκήσουν το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του πυροσβέστη διότι θεωρούν σκοπό της ζωής τους, να προστατεύουν όσους δεν μπορούν να προστατευτούν από τον δαίμονα που λέγεται πυρκαγιά.
Εκατοντάδες παιδιά που, ακόμα και τώρα αν τους ζητηθεί, θα ορμήσουν με αυταπάρνηση μέσα στις φλόγες για να διασώσουν ο,τι διασώζεται, γιατί για αυτά τα παιδιά είναι κάτι παραπάνω από μια δουλειά.

Σας γράφω λοιπόν αυτή την επιστολή για να σας ζητήσω να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την πρόταση μου και να δώσετε στους εκατοντάδες αυτούς υποψήφιους την ευκαιρία να σας αποδείξουν ότι επάξια δικαιούνται μια θέση στο πυροσβεστικό σώμα.
Αυξήστε τον αριθμό των εισακτέων και επιστρέψτε την ελεύθερη είσοδο στους υποψήφιους που έχουν πετύχει στις προκαταρκτικές εξετάσεις και έχουν δηλώσει ως πρώτη επιλογή την πυροσβεστική ακαδημία από μια συγκεκριμένη βαθμολογία.

Είναι προτιμότερο να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, η οποία θα προσφέρει στο πυροσβεστικό σώμα σωστά καταρτισμένο προσωπικό, έτοιμο να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση, παρά να γίνονται κάθε χρόνο προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι με μόλις 4 εβδομάδες εκπαίδευση καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τις οποίες δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν.
Για μια φορά, κάντε τη σωστή κίνηση, δείξτε στον λαό ότι δεν μένετε σε υποσχέσεις. Δείξτε στον λαό ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για την προάσπιση της ζωής, της περιουσίας και της άγριας φύσης.

Με εκτίμηση,
Ένας αποτυχημένος επιτυχόντας υποψήφιος πανελλαδικών 2021

Δείτε εδώ τις επιστολές των υποψηφίων των Πανελλαδικών 2021.

Είσαι υποψήφιος των Πανελλαδικών 2021;*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr