Μηχανογραφικό 2021: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ

Μηχανογραφικό 2021: Γιατί να επιλέξεις το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ

Μηχανογραφικό 2021: Ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και λήγει την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμπλήρωσης και υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2021. 

Ενόψει της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2021, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βογιατζής, καταθέτει μέσω του «Φοιτητικά Νέα» το μήνυμά του προς τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων:


Ζώντας σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και προκλήσεων, στην οποία οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τα αυτόνομα οχήματα βρίσκονται στην καθημερινή ειδησεογραφία, λέξεις και όροι όπως big data, data science, data mining, machine learning, virtual and augmented reality, smart home, smart cities, smart industry, smart everything, internet οf things, internet of everything, quantum computing, 3d printing, 3d scanning και block chain, μεταβάλλουν τις ζωές μας και καθορίζουν το μέλλον μας.

Και όπως συμβαίνει πάντα, κάθε αλλαγή φέρνει σημαντικές ευκαιρίες.  

Οι επιστήμονες Πληροφορικής και Υπολογιστών, σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλους επιστήμονες και επαγγελματίες, διαμορφώνουν  τις μελλοντικές εξελίξεις και καθορίζουν το αύριο.

Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το μοναδικό Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών στην Αθήνα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα προγράμματα σπουδών, αλλά και το περιεχόμενο των μαθημάτων, ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση όχι μόνο να ανταποκριθούν στις αναδυόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας αλλά και να τις καθορίσουν. 

Το Τμήμα παρέχει ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (Integrated Master) επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων σύμφωνα με το ΦΕΚ 5524/17-12-2020.

Σκοπός του Τμήματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση Μηχανικών οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην επιστήμη και την τεχνολογία της Πληροφορικής και των Υπολογιστών μέσω προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Επιπλέον το Τμήμα στοχεύει στην παραγωγή νέας γνώσης και τη συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέσω της εκπόνησης πρωτότυπης έρευνας τόσο αυτοδύναμα όσο και στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών συνεργασιών.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι πενταετές, οργανώνεται σε δέκα (10) Ακαδημαϊκά εξάμηνα και αντιστοιχεί σε 300 μονάδες του Ευρωπαϊκού συστήματος ECTS. Έχει καταρτιστεί με βάση τα πρότυπα προγράμματα σπουδών που προτείνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Association for Computing Machinery (ACM) και η IEEE Computer Society (ΙΕΕΕ CS), λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να παρέχουμε στους φοιτητές μας όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να θέτουν τους δικούς τους στόχους και να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να τους κατακτήσουν ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι γνώσης, σε μια περιπέτεια με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον καθένα από εσάς, αλλά και τον κόσμο μας. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος, 
Καθ. Γιάννης Βογιατζής

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή του Μηχανογραφικού 2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Μηχανογραφικό 2021

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr