Η Ηλιάνα Πανάγου σημείωσε 19.365 μόρια - Θέλει να γίνει Οδοντίατρος

Η Ηλιάνα Πανάγου σημείωσε 19.365 μόρια - Θέλει να γίνει Οδοντίατρος

Αριστούχοι Πανελληνίων 2021: Η Ηλιάνα Πανάγου, από το Κιάτο Κορινθίας, αποφοίτησε από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κιάτου και συγκέντρωσε 19.365 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021. Μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» την εμπειρία της και τις φιλοδοξίες της. 

«Επιθυμώ να συνεισφέρω με τη δράση μου στην καλύτερη ποιότητα ζωής του ανθρώπου, αλλά και να συμβάλλω στην διευκόλυνση αυτής. Ο χορός και η μουσική έχουν χώρο στα καθημερινά ενδιαφέροντά μου. Στόχος μου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν να περάσω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αττικής, στο Τμήμα Οδοντιατρικής. Δεν ήταν το όνειρο μου από τα παιδικά μου χρόνια. Ήθελα πάντα να ασχοληθώ με τον τομέα υγείας, αλλά δεν είχα αποφασίσει κάποιον συγκεκριμένο κλάδο. Ως κίνητρο, να προσπαθήσω για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ήταν η θέλησή και την δικαίωσή μου για τους κόπους τόσων χρόνων» αναφέρει χαρακτηριστικά στα «Φοιτητικά Νέα».


Η Ηλιάνα, επίσης, λέει στα «Φοιτητικά Νέα» τι πιστεύει για τις σπουδές που ονειρεύεται:

«Με την φοίτησή μου στο πεδίο αυτό, πιστεύω ότι θα λάβω γνώσεις και εφόδια ώστε να τα εκμεταλλευτώ κατάλληλα με σκοπό την επαγγελματική μου δραστηριότητα.»

Ως προς τη μελέτη της είπε στα «Φοιτητικά Νέα»: «Το πρόγραμμα μελέτης μου δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, είχα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα με ουσιαστική μελέτη. Καθημερινά, αφιέρωνα χρόνο στον εαυτό μου για ξεκούραση, αλλά και για δραστηριότητες, όσο ήταν εύκολο λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Τη μνήμη μου, κατάφερα να τη χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά μέσω των επαναλήψεων και πρωινό διάβασμα, ενώ ποτέ δεν μελετούσα τις ώρες και μέρες που ένιωθα κουρασμένη. Οι κατάλληλες συνθήκες μελέτης για εμένα ήταν, κυρίως, οι πρωινές ώρες που ένιωθα ξεκούραστη και ήρεμη, δεν είμαι από τους μαθητές που διαβάζουν μετά τις 21:00. Στην αποστήθιση, με βοήθησε να γράφω αυτό που είχα να μάθω, η συγκέντρωσή μου κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων και το να μην διαβάζω κατεβατά χωρίς χρώματα ή εικόνες.»

Η Αριστούχους μας λέει πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα, αλλά πως ήταν μεγάλη η συγκίνησή της, που κατάφερε, μετά από πολύ κούραση και αφοσίωση, να πετύχει τον στόχο της.

Για την προετοιμασία της, περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Αυτό που χαρακτηρίζει την προσπάθειά μου αλλά και εμένα είναι η επιμέλεια και η συνέπεια. Οι γονείς μου, καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μου, ήταν δίπλα μου και με ενθάρρυναν. Με βοηθούσαν καθημερινά, ιδιαίτερα η μητέρα μου, που διαβάζαμε μαζί τα μαθήματα ειδικότητας, στα οποία δεν είχαμε μπορέσει να βρούμε φροντιστή.»

Ενώ για την στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα, μας ανέφερε: «Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι γονείς μου αισθάνθηκαν απόλυτη ικανοποίηση, υπερηφάνεια και συγκίνηση.»

Η Αριστούχος Ηλιάνα Πανάγου

«Σε όλους αξίζει ένα κάλο μέλλον. Χρειάζεται θέληση, αφοσίωση και να μην εγκαταλείψουν τον στόχο τους και τα όνειρά τους» εκφράζει η Ηλιάνα μέσω του «Φοιτητικά Νέα». «Στα τέλη της 1ης Λυκείου, πήρα την απόφαση να αλλάξω σχολείο. Από Γενικό Λύκειο, πήγα σε Επαγγελματικό. Οι καθηγητές του σχολείου μου, όπως και οι φροντιστές μου, όλα αυτά τα χρόνια, και κυρίως την τελευταία χρονιά, με βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ πολύ, τον καθένα ξεχωριστά. Όπως και η μελέτη παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε επιτυχία» μας αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το σχολείο, δηλώνει τα εξής: «Σίγουρα δεν αγαπούν όλοι το σχολείο και την μελέτη, δεν κάνουν όλοι για όλα. Σίγουρα, όμως οι γνώσεις που λαμβάνουν οι μαθητές από το σχολείο είναι πολλές και σημαντικές για την μετέπειτα ζωή.»

Η χρονιά για την Ηλιάνα ήταν δύσκολη, όπως και για όλους τους μαθητές. Χαρακτηριστικά, κλείνει τα λεγόμενά της, αναφέροντας στα «Φοιτητικά Νέα» τα παρακάτω:

«Πολλοί μαθητές δεν παρακολουθούσαν, λόγω κακής σύνδεσης ή επειδή δεν τους ενδιέφερε. Προσωπικά, το δια ζώσης μάθημα το προτιμώ, το μάθημα γίνεται πιο κατανοητό όταν έρχεσαι σε άμεση επαφή με τους καθηγητές. Από την άλλη όμως, ο χρόνος για μελέτη ήταν περισσότερος. Όσο αναφορά την ψυχαγωγία, όμως, συνέβαλε μόνο αρνητικά, αφού στερηθήκαμε όλοι μας και τις δραστηριότητες μας, αλλά και τις βόλτες μας.»

Ευχαριστούμε Ηλιάνα για την υπέροχη συνέντευξη!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2021 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2021. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr