Εκτιμήσεις Βάσεων: Η εικόνα που μεταφέρουν βαθμολογητές μετά τα αποτελέσματα

Εκτιμήσεις Βάσεων: Τι αναφέρουν βαθμολογητές μετά τα αποτελέσματα

Εκτιμήσεις Βάσεων 2021: Στη μάχη του υπολογισμού των μορίων μπήκαν από χθες οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς την Παρασκευή έμαθαν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις και σχημάτισαν μια πιο καθαρή εικόνα αλλά όχι βέβαιη για το εάν θα εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα ή όχι.

Η χθεσινή μέρα (9 Ιουλίου 2021) ήταν μέρα χαράς για τους υποψηφίους αλλά και προβληματισμού για χιλιάδες παιδιά τα οποία δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν βαθμούς οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο προς την Ανώτατη εκπαίδευση και τώρα θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση από σήμερα και αφού οι υποψήφιοι υπολογίσουν τα μόρια τους θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα και στη συνέχεια να προετοιμασθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στις ημερομηνίες, που θα ορισθούν την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Παιδείας. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν τα πράγματα οι εκτιμήσεις βάσεων θα είναι δύσκολες λόγω και της ΕΒΕ. Πάντως η εικόνα θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη όταν (πιθανά τη Δευτέρα 12 του μήνα) το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο.  


Μείνετε ενημερωμένοι για τις Εκτιμήσεις των Βάσεων 2021 πατώντας εδώ.

Από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές στο ΕΘΝΟΣ, σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με βάση τις εκτιμήσεις για τις βάσεις αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές τους επιθυμίες και φυσικά τα μόρια που κατέκτησαν.


Μην ξεχνάς ότι τα «Φοιτητικά Νέα» είναι το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως Πρωτοετής Φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την είσοδο σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την ενημερωτική σελίδα Για όλα τα τελευταία νέα συντονιστείτε στο Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr