Ακόμη να τεθεί σε λειτουργία η Εφαρμογή Υπολογισμού των Μορίων του Υπουργείου Παιδείας

Ακόμη να τεθεί σε λειτουργία η Εφαρμογή Υπολογισμού των Μορίων του Υπουργείου Παιδείας

Υπολογισμός Μορίων 2021: Ασταμάτητα είναι τα ερωτήματα των υποψηφίων και των γονέων τους σχετικά με την εφαρμογή υπολογισμού των μορίων του Υπουργείου Παιδείας markcalc.it.minedu.gov.gr, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας. Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2021, μετά την ανακοίνωση των βαθμών, θα πρέπει να μετατρέψουν την βαθμολογία τους σε μόρια.

Το Υπουργείο Παιδείας κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση για την αποστολή των βαθμών των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, με SMS στο κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου, χωρίς κανένα πρόβλημα, όμως ξέχασε να δηλώσει την πολύτιμη εφαρμογή markcalc.it.minedu.gov.gr για τον υπολογισμό των μορίων που συγκέντρωσαν.


(16/07/2021): Τέθηκε σε λειτουργία η Εφαρμογή για τον Υπολογισμό των Μορίων του Υπουργείου Παιδείας

Οι υποψήφιοι, κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έκδοση των βαθμολογιών, μέσα από την εν λόγω εφαρμογή μετατρέπουν τους βαθμούς τους σε μόρια. Τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος θα καθορίσουν σε ποια Σχολή/Τμήμα θα περάσει, μόλις βγουν οι Βάσεις Εισαγωγής (δηλαδή τα μόρια των Τμημάτων). 

Τονίζεται πως μέχρι και αυτή την στιγμή, η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας (markcalc.it.minedu.gov.gr) βρίσκεται εκτός λειτουργίας, και αφήνοντας το μήνυμα: «οι ημερομηνίες λειτουργίας της ιστοσελίδας ανακοινώνονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.». Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει λίγο πριν τα αποτελέσματα των πανελληνίων, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν.

Τι δείχνει τώρα η εφαρμογή

Τι έδειχνε πέρσι η εφαρμογή

Τι έδειχνε το 2019 η εφαρμογή

Τι έδειχνε το 2018 η εφαρμογή

Τι έδειχνε το 2017 η εφαρμογή

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr