Μηχανογραφικό 2021: Οι Ειδικότητες των ΔΙΕΚ

Μηχανογραφικό 2021: Οι Ειδικότητες των ΔΙΕΚ

Μηχανογραφικό 2021: Ξεκίνησε σήμερα η εξέταση των ειδικών μαθημάτων με πρώτο μάθημα που κλήθηκαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων 2021 να εξεταστούν να είναι τα Αγγλικά.

Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι που κλήθηκαν φέτος να διαγωνιστούν ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιμένουν πλέον με αγωνία να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξετάσεων καθώς και την και την τιμής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου για εισαγωγή είτε στα ΑΕΙ είτε σε κάποιο Δημόσιο ΙΕΚ.


Μόλις ανακοινωθούν οι βαθμοί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απόφοιτων των Γενικών Λυκείων έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα λήξουν πριν τα τέλη του Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Παρασκευή 25 Ιουνίου ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, προκειμένου να μπορέσουν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ να το υποβάλλουν οριστικά.

Στην συνέχεια οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον, εντός Ιουλίου, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) μέσω διαδικτύου να επεξεργαστούν και να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο σε συγκεκριμένη προθεσμία τόσο για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Φέτος οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εκτός από τα Τμήματα των ΑΕΙ και ένα παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίου που θα περιέχει συνολικά 519 Τμήματα Δημόσιων ΙΕΚ.

Κάθε υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των δημοσίων Ι.Ε.Κ. 

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2021.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες για τα Ι.Ε.Κ. των άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Μηχανογραφικό ΙΕΚ 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν αναλυτικά όλα τα Τμήματα των Δημοσίων ΙΕΚ που θα βρίσκονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2021:

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr