Βαθμολογίες Πανελληνίων: "Να συμπεριληφθεί και ο όρος επιείκεια"

Βαθμολογίες Πανελληνίων: "Να συμπεριληφθεί και ο όρος επιείκεια"

"Δικαίως οι μαθητές την φετινή χρονιά της καραντίνας να προσδοκούν, ότι κατά την διόρθωση των γραπτών τους εκ μέρους των αρμοδίως υπευθύνων, θα συμπεριληφθεί και ο όρος επιείκεια λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους ξεχωριστά χαρακτηριστικά, δεδομένης της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες μάθησης, σε ένα πρωτόγνωρα δύσκολο, και αβέβαιο περιβάλλον εν μέσω πανδημίας.

Η εύκολη λύση μετάθεσης της ευθύνης στον ίδιο τον μαθητή που μάλλον δεν προσπάθησε όσο έπρεπε, η άκρατη και άκαμπτη διορθωτική αυστηρότητα δεν μπορεί ειδικά την φετινή χρονιά παρά να εκφράζει την αδυναμία κατανόησης του άλλου, και την μόνιμη αίσθηση αδικίας. Αντίθετα η ανωτερότητα της επιείκειας συνίσταται στο ότι αποτελεί διόρθωση του δικαίου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η φετινή.


Κι αν αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητό, ο Αριστοτέλης προτίθεται να το επαναλάβει: «Είναι το ίδιο πράγμα, λοιπόν, το δίκαιο και το επιεικές, και ενώ είναι και τα δύο καλά, το επιεικές είναι ανώτερο».

Καλά αποτελέσματα σε όλη την Νέα Γενιά."

Αναγνώστης «Φοιτητικά Νέα»


Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr