Ο σχολιασμός των θεμάτων "Φυσικής" από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Θέματα Φυσικής: Ο σχολιασμός της Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Θέματα Πανελλήνιες 2021: Ο Σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος Φυσική (ΓΕΛ) Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει ως εξής: 

«Τα φετινά θέματα χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά αλλά μέσα στα πλαίσια της σχολικής πραγματικότητας και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.


Πιο συγκεκριμένα:

Τα θέματα έχουν εκφωνήσεις διατυπωμένες με σαφήνεια. Είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, καλύπτουν μεγάλο φάσμα της ύλης, με εκτενέστερη αναφορά στο κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού. Τα θέματα απαιτούν υπολογισμούς ευρείας έκτασης, οπωσδήποτε σε βάρος του διαθέσιμου χρόνου».

Θέματα "Φυσική" Πανελλήνιες 2021

Απαντήσεις Θεμάτων "Φυσική" Πανελλήνιες 2021

Ποιες ήταν οι Επισημάνσεις της ΕΕΦ προς την Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα θέματα της Φυσικής:

«Την Τρίτη, 22/06/2021, ολοκληρώνεται ο εισαγωγικός διαγωνισμός των Πανελλαδικών για την εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα για τα Γενικά Λύκεια, με το απαιτητικό μάθημα της Φυσικής, το οποίο παντελώς αναιτιολόγητα και ενάντια στις απαιτήσεις της εποχής υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η Ε.Ε.Φ., μετά την όχι και τόσο θετική εμπειρία των προηγουμένων ετών, ζήτα από τους θεματοδότες τα θέματα στα οποία θα κληθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές να διαγωνιστούν:

  • να ελέγχουν την κριτική ικανότητα των μαθητών,
  • να εξετάζουν Φυσική και όχι τεχνικές επίλυσης,
  • να είναι κλιμακούμενης και διαβαθμισμένης δυσκολίας,
  • να μπορούν να επιλυθούν σε εύλογο χρόνο κι όχι να χρειάζεται μαραθώνιος με ρυθμούς αγώνα των εκατό μέτρων.

Επίσης, οι θεματοδότες οφείλουν να λάβουν υπ΄ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν και καλούνται να διαγωνιστούν, όπως και τη ψυχοσωματική επιβάρυνση που υπέστησαν σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους.

Η Ε.Ε.Φ. αιτείται την παρουσία εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, σε ρόλο παρατηρητή, στις επιτροπές όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς η διδακτική εμπειρία των μελών τους  θα διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κύρος των διαγωνισμών.

Είναι καιρός να συζητήσουμε δημόσια για το τι και το πως των εισαγωγικών διαγωνισμών.

Η Ε.Ε.Φ. εύχεται καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα τους προσφερθούν στη ζωή τους».

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr