Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις του ΟΕΦΕ στα "Νέα Ελληνικά" των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες ΕΠΑΛ (2021): Οι απαντήσεις του ΟΕΦΕ στα θέματα των Νέων Ελληνικών

Λύσεις Πανελληνίων 2021: Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και θέμα έκθεσης με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας» ξεκίνησαν η δεύτερη ημέρα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Το πρώτο θέμα που έπρεπε να αναπτύξουν στα Νέα Ελληνικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ αφορούσε τον αθλητισμό και είχε τίτλο «Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας».


Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με κεντρικό πρόσωπο την 23χρονη Γιαπωνέζα τενίστρια, που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και είναι κάτοχος τεσσάρων γκραν σλαμ ενώ έχει πλέον τις υψηλότερες αμοιβές στο γυναικείο τένις και η εικόνα της βρίσκεται παντού.

Παρ’ όλα αυτά, αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός επικαλούμενη κατάθλιψη. Πρόκειται για ένα ζωνταντό παράδειγμα του σκοτείνου προσώπου που έχει ο πρωταθλητισμός που δημιουργεί πίεση υπο το βάρος της επιτυχίας.

Eπίσης οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα».

Πρόκειται για ένα ποίημα που ανήκει στην ποιητική συλλογή του Νίκου Μοσχοβάκου (1946- ) «Απριλίου ξανθίσματα» (εκδ. Μελάνι, 2016). Ο ποιητής πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα στη δεκαετία του ’70 και γράφει κατεξοχήν σε ελεύθερο στίχο.

Αναλυτικά οι απαντήσεις των θεμάτων από τον ΟΕΦΕ:

Έκθεση-Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ): Θέματα, Λύσεις και Σχολιασμός Πανελληνίων 2021

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr