Μήνυμα Κεραμέως και Συρίγου για τις Πανελλήνιες 2021

Μήνυμα Κεραμέως και Συρίγου με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών

Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως:

«Να πετύχουν όσα επιθυμούν», ευχήθηκε σε όσες και όσους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η κ. Κεραμέως πρόσθεσε, πως οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν, ότι «ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δυο χρόνων, τίποτα δεν μπορεί να τις και τους εμποδίσει από το να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται». Για αυτό το λόγο, συνέχισε η κ. Κεραμέως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, που τους στήριξαν σε όλη τη διαδρομή. «Μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές, το μέλλον σας ανήκει. Καλή επιτυχία», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Το μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου:

«Αύριο αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ακόμη θυμάμαι με δέος εκείνες τις ημέρες. Φαινομενική ψυχραιμία, ένταση, σφιγμένα χείλη, ένα ρομπότ που έπρεπε να απομνημονεύσει εκατοντάδες σελίδες.

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να καταλάβω ότι οι πανελλαδικές ήταν απλώς μία μάχη ανάμεσα σε πολλές άλλες.

Ήταν «απλώς» η πρώτη μεγάλη μάχη.

Τότε διαμαρτυρόμουν για τον αυστηρό χαρακτήρα των εξετάσεων. Τώρα γνωρίζω ότι σε μία χώρα που δεν διακρίνεται για το αδιάβλητο των θεσμών της, οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν για την ελληνική κοινωνία μία γιορτή αξιοκρατίας και ακεραιότητας. Κανένας δεν θα περάσει στο πανεπιστήμιο επειδή οι γονείς έχουν λεφτά ή γνωρίζουν «κάποιον»…Για αυτό να είναι σίγουροι οι εξεταζόμενοι!

Στα παιδιά που διαγωνίζονται -και δεν είναι πλέον «παιδιά» αλλά νέοι πολίτες- εύχομαι καλή δύναμη στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Μακάρι να πάνε καλά. Αλλά και να μη γράψουν καλά να θυμούνται: επτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ φορές να σηκωθείς!

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές.

Στους γονείς εύχομαι ψυχραιμία!

Στους καθηγητές να κυοφορούν και να γεννούν γνώση!

Ο άνθρωπος δεν είναι οι κατακτήσεις του. Είναι το ήθος του!

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr