Αρχιεπίσκοπος προς υποψήφιους Πανελληνίων: "Προσεύχομαι να μετατρέψετε το άγχος που σας πολιορκεί σε δημιουργία"

Αρχιεπίσκοπος προς υποψήφιους Πανελληνίων: "Προσεύχομαι να μετατρέψετε το άγχος που σας πολιορκεί σε δημιουργία"

Πανελλήνιες 2021: Δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις, τονίζει στο μήνυμά του που έχει ως αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι διδασκόμαστε από τους δασκάλους μας για να μη χάσουμε το δρόμο μας.


Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι αναλυτικά το εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων αισθάνομαι την ανάγκη να σας θυμίσω ότι, ανεξάρτητα από την βαρύτητα που τους δίδεται, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε:

Η ζωή σας είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, ο οποίος δεν ανιχνεύεται από οποιεσδήποτε εξετάσεις. Ειδικά από τις Πανελλήνιες. Στην ψυχή σας κρύβονται δυνατότητες και ταλέντα, που δεν έχετε ανακαλύψει, επομένως δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις.

Προκλήσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να αποκαλύψετε ό,τι μαθαίνουμε, για να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, αλλά για να τα στερεώνουμε σε γερά θεμέλια. Διδασκόμαστε από τους δασκάλους μας για να μην χάσουμε το δρόμο μας. Για να μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη σιγουριά για την ομορφιά της ανίχνευσης του αγνώστου. Διαβάζουμε για να αναμετρηθούμε με τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες μας, εμπιστευόμενοι την εμπειρία που ἔχει καταγραφεί.

Προσεύχομαι, παιδιά μου, να μετατρέψετε το άγχος, που σας πολιορκεί, σε δημιουργία, που να ενσπείρει στις καρδιές σας ομορφιά και αλήθεια. Να προχωρήσετε τον προβληματισμό σας, να ασκηθείτε στα ερωτήματά σας. Να μην συμβιβαστείτε στην μοιρολατρία των αριθμών.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ευλογημένη πορεία στη ζωή σας!

Μετά πατρικών ευχών

Ο Αρχιεπίσκοπος»

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr