Οι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα Λύκεια της χώρας

Οι ειδικοί αποφάσισαν ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα Λύκεια της χώρας!

Το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει μαθητές και καθηγητές σχετικά με τους τρόπους, που θα επιδεικνύουν τη βεβαίωση αρνητικού τεστ. Τα Λύκεια ανοίγουν παρά τις διαφωνίες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Για την επιστροφή τους στα σχολεία προετοιμάζονται οι μαθητές των Λυκείων μετά το «πράσινο φως» - παρά τις διαφωνίες του Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων 6 λοιμωξιολόγων - από τους επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αναφέρει το Έθνος. Τώρα, το επόμενο βήμα για χιλιάδες οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς είναι να προμηθευτούν τα self test, αφού χωρίς αυτά δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, καθώς η επίδειξη αρνητικού τεστ είναι υποχρεωτική.


Το απόγευμα της Τρίτης, 7 Απριλίου, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για την επιστροφή των μαθητών και των καθηγητών στα σχολεία, τα ειδικά μέτρα προστασίας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα επιδεικνύουν τη βεβαίωση αρνητικού τεστ. Το πιθανότερο είναι ότι θα προσκομίζουν το σχετικό έγγραφο ιδιοχείρως ώστε να μην ανακύψουν και ζητήματα προσωπικών δεδομένων.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι αυτή τη στιγμή οι γονείς είναι ήδη αγχωμένοι καθώς από τη μια θα πρέπει να προμηθευτούν το τεστ για τα παιδιά τους και από την άλλη φοβούνται να τα στείλουν στο σχολείο καθώς τεράστιος αριθμός γονέων αλλά και εκπαιδευτικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ιδιαίτερα οι γονείς, που έχουν παιδιά στη Γ΄ Λυκείου ανησυχούν περισσότερο με δεδομένο ότι μπροστά τους έχουν τις πανελλήνιες εξετάσεις και φυσικά κανείς δεν θέλει να αρρωστήσει ένα βήμα πριν από τις εξετάσεις. Οσο για τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα ξαναρχίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr