Μακρή: Οι Πανελλαδικές 2021 κανονικά μέσα στον Ιούνιο - Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Μακρή: Οι Πανελλαδικές 2021 θα διεξαχθούν κανονικά μέσα στον Ιούνιο

Πανελλήνιες 2021: Οι Πανελλαδικές 2021 θα γίνουν κανονικά μέσα στον Ιούνιο, η ύλη είναι μειωμένη κατά 30% όπως ανακοινώθηκε από τον Ιανουάριο.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου και σημείωσε πως προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων, ενώ τόνισε ότι μόλις οι επιδημιολόγοι δώσουν το πράσινο φως τα πάντα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση ενώ αναφέρθηκε για το πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2021.


“Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου”, τόνισε.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, υπογράμμισε ότι αυτές θα διεξαχθούν στην ώρα τους “μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι”, χωρίς, όμως, να προσδιορίσει ημερομηνία.

Η ακριβής ημερομηνία των Πανελλαδικών θα ανακοινωθεί όταν το Υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο, τόνισε η Υφ. Παιδείας.

Παράλληλα, η κ. Μακρή σημείωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και καθηγητές μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα. “Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί. Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας”.

Τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr