Ερώτηση στη Βουλή: Δημιουργία υποψηφίων δύο ταχυτήτων στις Πανελλαδικές 2021

Ερώτηση στη Βουλή: Δημιουργία υποψηφίων Πανελλαδικών 2021 δύο ταχυτήτων

Πανελλήνιες 2021: Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές τους ΜέΡΑ 25 για τη δημιουργία υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 δύο ταχυτήτων μετά τη λειτουργία των σχολείων σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όσα αναφέρονται στη σχετική ερώτηση:


Προβλήματα, τα οποία οδηγούν σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκαλεί η κυβερνητική απόφαση να επιτρέψει τη λειτουργία των λυκείων σε κάποιες περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα να μην την επιτρέψει στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», δηλαδή τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Πολλοί γονείς αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν δικαστικά μέτρα για να την ακυρώσουν, επικαλούμενοι ότι δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων, ειδικά στην Γ’ Λυκείου και ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου, όπου θα «αναμετρηθούν» παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν επιστρέψει στις τάξεις τους με παιδιά τα οποία συνεχίζουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης.

Αρκετοί γονείς έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ ακόμα περισσότερα είναι τα δικηγορικά γραφεία τα οποία αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις συλλογικά, δηλαδή προβαίνουν σε συλλογικές προσφυγές. Οι προσφυγές αφορούν ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ίσης εκπαίδευσης και της αναλογικότητας, δεδομένου ότι παιδιά τα οποία έχουν λάβει διαφορετικού τύπου εκπαίδευση θα κληθούν να διαγωνιστούν στις ίδιες εξετάσεις.

Ερωτάται η κα Υπουργός

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να αποκαταστήσει αυτή την αδικία;

Προβλέπεται από την κυβέρνηση η διεξαγωγή διαφορετικών τύπων εξετάσεων για τους μαθητές των οποίων η διά ζώσης εκπαίδευση δεν είναι εφικτή;

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.`

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr