Υφ. Παιδείας: Στόχος οι Πανελλαδικές 2021 να γίνουν στην ώρα τους

Υφ. Παιδείας: Στόχος οι Πανελλαδικές 2021 να γίνουν στην ώρα τους

Πανελλαδικές 2021: Στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως έχουν προγραμματιστεί, είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στα «Παραπολιτικά». 

«Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» δήλωσε.


Σε ερώτηση για την παράταση του σχολικού έτους, απάντησε πως «επεξεργαζόμαστε  σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο».

«Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Η ύλη των Πανελλαδικών

Αναφερόμενη στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «σε ότι αφορά τη ύλη της Γ  Λυκείου  έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ότι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι   οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν  περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι «περισπασμοί», η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr