Ο Πρωθυπουργός για τις Πανελλήνιες 2021 - Ενδεχόμενο επέκτασης του διδακτικού έτους

Ο Πρωθυπουργός για τις Πανελλήνιες 2021

Πανελλήνιες 2021: Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ να υπάρξει επέκταση διδακτικού έτους και περιορισμός διακοπών Πάσχα στα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν κενά λόγω του lockdownΤι είπε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο εξήρε την προσπάθεια εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για την τηλεκπαίδευση λέγοντας ότι χώρες όπως η Πορτογαλία δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.


«Το πιο δύσκολο πράγμα αυτή τη στιγμή, είναι να βάζει κανείς προτεραιότητες μεταξύ εκπαίδευσης από τη μία και οικονομίας από την άλλη. Δεν είναι εύκολο αυτό. Έχουμε κρατήσει τα παιδιά αρκετές εβδομάδες εκτός σχολείων. Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος. Για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο το «άνοιξε-κλείσε». Για το λιανεμπόριο μπορεί να είναι πιο εύκολο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

Στην ερώτηση εάν σκέφτεται να εφαρμόσει μοντέλο Γερμανίας να επαναληφθεί για ένα εξάμηνο ή ακόμα και ολόκληρη η χρονιά ο κ. Μητσοτάκης το απέκλεισε κατηγορηματικά. Αποκάλυψε όμ,ως ότι έχει ζητήσει από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα ώστε να κερδηθεί χαμένο έδαφος.

Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόνισε ότι «ο στόχος μας παραμένει: Οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι. Και αυτό είναι το σωστό. Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη.  Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο. Τονίζω, όμως, ότι εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την λύπη του για το κλείσιμο των σχολείων λέγοντας «μακάρι να μπορούσαμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα παιδιά στην Αττική στο σχολείο, οι ειδικοί μας υπέδειξαν ότι αυτό δεν θα ήταν το ενδεδειγμένο. Αλλά σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ευτυχώς, τα σχολεία λειτουργούν ακόμα κανονικά. Και θέλω επίσης να τονίσω ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως προς τη φυσική παρουσία».

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr