ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η υποβολή Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021 των μαθητών ΕΠΑΛ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η υποβολή Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021 των μαθητών ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2021Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση μέχρι ως "Υποψήφιος Φοιτητής" για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσα από την εξειδικευμένη κατηγορία «Πανελλήνιες 2021» σε ενημερώνουν πώς οι μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει, εντός του μήνα Νοεμβρίου, αντί Μαρτίου (όπως ίσχυε μέχρι πέρσι) να καταθέσουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Τα παραπάνω προβλέπουν αποφάσεις που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Ξεκίνησε η υποβολή Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021 (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 5156/2020 η Υ.Α. ''Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ.153/79899/ Α5/21.05.2019 υπουργικής απόφασης «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, …» (ΦΕΚ Β’ 1904 και Β’ 1940)'' με αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι αλλάζει στη διαδικασία με όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

Τι αναφέρει η προηγούμενη απόφαση:

ΑΡΘΡΟ 3 - ΣΤ. Οι απόφοιτοι/-ες παρελθόντων ετών που υποβάλουν Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. δεν μπορούν να υποβάλουν το ίδιο έτος Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ.

Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της εντός του μηνός Μαρτίου, του έτους που επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης και δεν τροποποιείται.»

Τι αναφέρει η τροποποιητική απόφαση:

... αποφασίζουμε την αντικατάσταση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου ΣΤ του άρθρου 3 ως εξής: «Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης επιβεβαιώνεται και δεν τροποποιείται. Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης - Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση - Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων - Δηλώσεων των αποφοίτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr