Σχολιασμός Βάσεων 2020

Σχολιασμός Βάσεων 2020

"Στο 1ο επιστημονικό πεδίο για όσους διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα παρατηρήθηκε οριακή άνοδος στις νομικές σχολές και μεγαλύτερη η οποία έφτασε τα 265 μόρια στις σχολές της ψυχολογίας. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογίας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια" λέει στα «Φοιτητικά Νέα» o Γεώργιος Χατζητέγας, φυσικός και αντιπρόεδρος του Ομίλου Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς».

Ο κ. Χατζητέγας τονίζει πως "Στο 2ο επιστημονικό πεδίο έχουμε συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης με πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο τμήμα δασολογίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος στο Καρπενήσι εισάγεται υποψήφιος μόλις με 625 μόρια ενώ στο 3ο επιστημονικό πεδίο των σχολών υγείας έχουμε ιστορική πτώση των ιατρικών σχολών οι οποία ήταν περίπου 500 μόρια στην Αθήνα και υπερέβη τα 700 στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Εντυπωσιακή η πτώση και στα τμήματα της νοσηλευτικής η οποία άγγιξε τα 3000 μόρια".


Ακόμη, "στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σχολών οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα στον βαθμολογικό πυθμένα του 4ου επιστημονικού πεδίου", και προσθέτει:

"Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές. Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρόσβαση και με το παλαιό και με το νέο σύστημα σε παραδοσιακά τμήματα όπως των Μαθηματικών γίνεται με επιδόσεις της τάξεως των 3.000 μορίων".

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr