Αύριο ή τη Δευτέρα η Ανακοίνωση των Βάσεων!

Τέλος στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Βάσεις Αποτελέσματα: Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής του 2020 είναι από τώρα θέμα λίγων ωρών, καθώς μετά από επικοινωνία που είχαν τα «Φοιτητικά Νέα» με το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρθηκαν πως όλα είναι έτοιμα ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα πιθανότατα αύριο, Παρασκευή, ή το αργότερο τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Η απόφαση για την ακριβή ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων αναμένεται να ληφθεί σήμερα το απόγευμα. Πριν την ανάρτηση των βάσεων θα προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.


Να αναφερθεί πως η επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι οι βάσεις να ανακοινωθούν στους υποψηφίους αύριο Παρασκευή.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν ΠΡΩΤΟΙ τους πίνακες των βάσεων εισαγωγής κάθε Τμήματος μέσα από την κεντρική σελίδα στο www.foititikanea.gr. Την ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2020-2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ακόμη, τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας ενημερώνουν ασταμάτητα και μέσα από την επίσημη σελίδα στο facebook (δείτε εδώ) για όλα όσα πρέπει να κάνετε για την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Τμήμα εισδοχής, έκδοση φοιτητικού πάσου (ταυτότητας), φοιτητικά συγγράμματα, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά επιδόματα κτλ!

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί, ανάλογα με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και τη δήλωσή τους στο Μηχανογραφικό Δελτίο, στη διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr. Στη συνέχεια πρέπει να πληκτρολογήσουν των κωδικό υποψηφίου και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) και να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα «Φοιτητικά Νέα», το "πράσινο φως" για την ανακοίνωση των βάσεων δόθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απέρριψε την αίτηση αναστολής ανακοίνωσης των βάσεων, που είχαν κάνει υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr