Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τα αποτελέσματα των αιτήσεων εισδοχής μέσω Πανελλαδικών 2020 - Οι Βάσεις

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τα αποτελέσματα των αιτήσεων εισδοχής μέσω Πανελλαδικών 2020 - Οι Βάσεις

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των υποψηφίων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Δείτε παρακάτω τις αναλυτικές πληροφορίες, τα αποτελέσματα και τις Βάσεις Α΄ κατανομής 2020.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει πιο κάτω τα αποτελέσματα των υποψηφίων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέση στο Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

1. Κράτηση θέσης από Νέους Φοιτητές 

Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb/greekcandidates επιλέγοντας τον σύνδεσμο ‘Κράτηση Θέσης’, από την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές οφείλουν, πριν την κράτηση θέσης, να καταβάλουν  το ποσό των €30 ανά έτος (€50/έτος για φοιτητές ιατρικής), στο Ταμείο Αλληλεγγύης Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου «ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗΣ». Η καταβολή του ποσού θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης http://applications.ucy.ac.cy/epayments/pub.solidarity_fund. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του Ταμείου, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/tamioallilegiis.

Ο αριθμός ταυτότητας που θα καταχωρήσετε στο σύστημα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό μεταξύ τους (π.χ AB124578). Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στον σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/fmweb/greekcandidates.

Τα αποτελέσματα για εισδοχή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/studies.

Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για

εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για εισδοχή στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Α’ κατανομής (http://ucy.ac.cy/pub_seatallocationgr) με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από την Α’

κατανομή. Ακολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

2. Στέγαση

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα διαθέσει 20 δωμάτια στη Φοιτητική Εστία για πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που εισάγονται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι αιτήσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Στέγασης http://www.ucy.ac.cy/housing/el/announcements και πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω email, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από την Τετάρτη 05 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 ώρα 13:00μμ. Η αίτηση με όλα τα πιστοποιητικά θα πρέπει να αποστέλλεται ως ΕΝΑ αρχείο σε μορφή PDF.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την πρωτότυπη αίτηση και πιστοποιητικά από τους αιτητές.

3. Υποτροφίες Ελλαδιτών Φοιτητών 

Η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί κάθε χρόνο επτά υποτροφίες (μία σε κάθε Σχολή) ύψους €3500 η καθεμία σε Ελλαδίτες προπτυχιακούς φοιτητές με βάση τη

βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση ανανέωσης της υποτροφίας για το επόμενο έτος είναι η εξασφάλιση Σταθμικού Μέσου Όρου τουλάχιστο 6,5 (Λίαν Καλώς) ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι δικαιούχοι των υποτροφιών ενημερώνονται τηλεφωνικώς κάθε Ιανουάριο και  έχουν προσωπική συνάντηση με τη Λειτουργό του Γραφείου Φοιτητικής Ζωής για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να πάρουν την υποτροφία τους.

4. Σίτιση Ελλαδιτών Φοιτητών

Η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει κουπόνια σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν τους έχει δοθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο δικαιούνται κουπόνια σίτισης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

Τα ημερήσια κουπόνια σίτισης, αξίας €7,00 το ένα, πιστώνονται ηλεκτρονικά στην πανεπιστημιακή ταυτότητα του κάθε φοιτητή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δωρεάν διατροφή στα εστιατόρια/κυλικεία/περίπτερα του Πανεπιστημίου κατά τις εργάσιμες μέρες. Σημειώνεται, ότι τα κουπόνια σίτισης δεν είναι μεταβιβάσιμα και παραχωρούνται αποκλειστικά για χρήση από τους δικαιούχους.

Κατά την πίστωση των ηλεκτρονικών κουπονιών  σίτισης  στη  φοιτητική ταυτότητα οι Ελλαδίτες φοιτητές πρέπει να έχουν μαζί τους τα πιο κάτω:

  1. Εκτυπωμένο αντίγραφο της ελληνικής πολιτικής τους ταυτότητας
  2. Φοιτητική Ταυτότητα
  3. Πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας οι γονείς του φοιτητή πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ο φοιτητής θα πρέπει να υποβάλει πρόσφατο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ο οποίος να αφορά τη μόνιμη κατοικία των γονέων του στην Ελλάδα. Για φοιτητές από 28 ετών και άνω παρακαλούμε όπως ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι στο όνομα τους.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, ο φοιτητής μπορεί να μας παραδώσει πρόσφατη βεβαίωση μόνιμης διαμονής (στην Ελλάδα) των γονέων του, ενώ σε περιπτώσεις φοιτητών από 28 ετών και άνω η βεβαίωση μόνιμης διαμονής (στην Ελλάδα) θα πρέπει να αφορά τους ίδιους και όχι τους γονείς τους. Σημειώνουμε  ότι λογαριασμοί τηλεφώνου, νερού κτλ δεν γίνονται αποδεκτοί.

Το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, τα κουπόνια σίτισης θα πιστώνονται ηλεκτρονικά στους δικαιούχους από την ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ από τις 9:30πμ μέχρι και τις 1:30μμ στο Γραφείο 011 και 012 το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Κτιρίου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων 07.

Οδηγό χρήσης των ηλεκτρονικών κουπονιών σίτισης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://ucy.ac.cy/fmweb/el/tomeas-foiththkhs-merimnas/student-life-office

Ενδέχεται η διαδικασία πίστωσης των κουπονιών σίτισης να γίνει ηλεκτρονικά και χωρίς τη φυσική παρουσία των φοιτητών. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως επισκέπτεστε συχνά την πιο πάνω ιστοσελίδα για άμεση ενημέρωσή σας.

5. Εγγραφές στα μαθήματα

Οι εγγραφές στα μαθήματα θα γίνουν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τα πρωτότυπα πιστοποιητικά από τους αιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιο πάνω, μπορείτε να αποταθείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας www.ucy.ac.cy/fmweb/greekcandidates ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 00357 22 89 4021 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επισημαίνεται ότι, από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή

14 Αυγούστου 2020, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα είναι κλειστές.

Λευκωσία, 4 Αυγούστου 2020

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισδοχήτο Ακαδημαϊκό Έτος 2020/2021

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr