Τα απόλυτα 20άρια σε Φυσική και Μαθηματικά πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μελισσουργός

Τα απόλυτα 20άρια σε Φυσική και Μαθηματικά πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μελισσουργός

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: Τα 19.025 μόρια έφτασε ο Κωνσταντίνος Μελισσουργός μαθητής του Ιωνίδειου Λυκείου Πειραιά.

Ο Κωνσταντίνος Μελισσουργός, μαθητής του Ιωνίδειου Λυκείου Πειραιά, έφτασε τα 19.025 μόρια στις Πανελλήνιες και μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» την εμπειρία του και τους στόχους που έχει.


Κύρια ασχολία του, όπως μας φανερώνει, είναι το μπάσκετ, με το οποίο ασχολείται από την ηλικία των 7 ετών. Από την αρχή της λυκειακής του φοίτησης, ο Κωνσταντίνος είχε θέσει ως στόχο την εισαγωγή του σε Τμήμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Λίγα χρόνια αργότερα, είναι, όπως μας εκφράζει, στην ευχάριστη -πλην όμως δύσκολη- θέση να διαλέξει όποια σχολή επιθυμεί, χωρίς να έχει περιορισμούς στο μυαλό του λόγω των μορίων.

Χαρακτηριστικά, λέει στα «Φοιτητικά Νέα»«Ως πρώτη επιλογή θα δηλώσω τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, που είχα επιλέξει εδώ και δύο χρόνια. Σημαντικό κίνητρο στην προσπάθειά μου αποτέλεσε το μεγάλο κύρος και η αξιοπιστία της Σχολής των Ναυπηγών, σε συνδυασμό, βέβαια, με το στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου να γράψω τη μεγαλύτερη βαθμολογία που μπορούσα.»

Όπως μας περιγράφει«Καθημερινά, αφιέρωνα αρκετές ώρες για διάβασμα. Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν ήμουν από τα παιδιά που λειτουργούσαν με αυστηρό ωράριο, πολλές φορές αναγκαζόμουν να ξενυχτήσω ώστε να καταφέρω να ολοκληρώσω το απαραίτητο διάβασμά μου.»

Μας εξηγεί, ακόμη«Η περίοδος της καραντίνας μου έδωσε αρκετό χρόνο, όπου με την κατάλληλη διαχείριση κατάφερα να εξασφαλίσω και ώρες για ουσιαστική ξεκούραση. Παράλληλα, καθημερινά πήγαινα για τρέξιμο ώστε να διατηρηθώ σε μια καλή φόρμα και να αποφορτιστώ από το άγχος του διαβάσματος. Οι καταλληλότερες συνθήκες για να διαβάσεις, θεωρώ πως είναι στο δωμάτιό σου, με απαραίτητη προϋπόθεση ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον. Το σημαντικό στην αποστήθιση είναι να καταλαβαίνεις τί ακριβώς μαθαίνεις. Σε διαφορετική περίπτωση η αποστήθιση γίνεται πραγματικά δύσκολη και πολλές φορές ακατόρθωτη. Επομένως, ακόμα και στην αποστήθιση δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο «γιατροσόφι», όπως βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής, που όπως κάποιοι υποστηρίζουν, σε βοηθάνε να συγκεντρωθείς. Το σημαντικό είναι να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και με την κριτική σου σκέψη να μην το μαθαίνεις με μηχανικό τρόπο.»

Για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, λέει στα «Φοιτητικά Νέα»«Ένιωσα μια μεγάλη ανακούφιση, καθώς οι κόποι αυτής της επίπονης και περίεργης χρονιάς (λόγω της πανδημίας) ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Την ίδια στιγμή αισθάνθηκα πολύ υπερήφανος και με τον ίδιο μου τον εαυτό, διότι η προσπάθεια έγινε για να ευχαριστήσω πρωτίστως εμένα, και όχι τους γονείς ή τους καθηγητές μου, όπως λανθασμένα πράττουν κάποια παιδιά στη διαδικασία των Πανελληνίων.»

Επίσης, μας περιγράφει την αντίδραση που είχαν οι γονείς του με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και αισθάνθηκαν πολύ υπερήφανοι για εμένα. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική, εξασφαλίζοντας το απαραίτητο ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον που απαιτούσαν οι Πανελλήνιες.»

Ο Κωνσταντίνος, απευθυνόμενος στα νέα παιδιά, λέει τα εξής: «Έχω να πω ότι πολλά παιδιά, ενώ έχουν τα απαραίτητα εφόδια και τις δυνατότητες να αριστεύσουν,  κυριεύονται από το άγχος και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Το άγχος είναι φυσικό επακόλουθο, ωστόσο, για να τα πας καλά στις εξετάσεις, οφείλεις να το διατηρήσεις σε ένα λογικό επίπεδο και να λειτουργήσει υπέρ σου.»

Μας τονίζει«Το φροντιστήριο και το Σχολείο συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία μου. Είχα την τύχη να έχω πραγματικά καλούς καθηγητές και στο Σχολείο και στον χώρο του φροντιστηρίου, και πραγματικά τους ευχαριστώ για την συμβολή τους. Ωστόσο, δίχως την μελέτη στο σπίτι, η βοήθεια που μου προσέφεραν θα ήταν ανούσια και γι’ αυτό συμβουλεύω όλα τα παιδιά να αφιερώνουν αρκετές ώρες για διάβασμα στο σπίτι και να μη κάνουν «υπερωρίες» στα φροντιστήρια!»

Ευχαριστούμε, Κωνσταντίνε!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr