Πανελλήνιες 2020: Ανησυχία υποψηφίων για το ειδικό ποσοστό θέσεων 1% από Εσπερινά ΕΠΑΛ

Ανησυχία υποψηφίων για το ειδικό ποσοστό θέσεων 1% από Εσπερινά ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2020: Ανοικτή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας από την αντιπρόεδρο του 15μελούς της ειδικότητας Γ’ νοσηλευτικής του 3ο Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Η επιστολή όπως εστάλη στα «Φοιτητικά Νέα» αναφέρει:


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, 

Ονομάζομαι Απτουλιάν Κατερίνα, είμαι εργαζόμενη μητέρα, μαθήτρια της Γ΄Νοσηλευτικής στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και Αντιπρόεδρος του 15μελούς. Με την παρούσα επιστολή, Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ανησυχίες των μαθητών των Γ'& Δ'τάξεων των ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ της χώρας!! Οι ανησυχίες αυτές αφορούν στη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και στις δυσκολίες που εμείς, αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε. Επιθυμούμε να καταδείξουμε τα εμπόδια και τον αντίκτυπο που αυτά έχουν στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μας. Παρακολουθώντας τις ψύχραιμες αποφάσεις της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της μεγάλης αυτής κρίσης Θεωρούμε, ότι διέφυγε πιθανόν της προσοχής σας ένα υψίστης σημασίας για όλους εμάς Θέμα. 

Όσοι υποψήφιοι από ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑΛ επιλέξαμε να διεκδικήσουμε το ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ 1% (επιπλέον του αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), δεν έχουμε να συναγωνιστούμε μόνο τους συνυποψήφιους μας από την Γ' τάξη αλλά τελειόφοιτους από την Δ' τάξη καθώς και τους απόφοιτους τετραετούς φοίτησης προηγούμενων ετών. Αν συναγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, διεκδικούμε το ΜΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ από ότι άλλες χρονιές!! Αυτή η απόφαση απομακρύνει εμάς τους ενήλικες μαθητές από τους στόχους, που με πολύ κόπο, μόχθο, οικογενειακές υποχρεώσεις και εργασία, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μέχρι τώρα. 

Επίσης, η μείωση της ύλης, (κάτι που υποτίθεται ότι έχει γίνει κατά 30%, στην ΑΝΑΤΟΜΙΑ δεν έχει αφαιρεθεί ΤΙΠΟΤΑ, ενώ στην ΥΓΙΕΙΝΗ ούτε το 10%), δεδομένου ότι όλα σχεδόν τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑΛ δεν έχουμε διδαχθεί αυτή την ύλη. 

Όντες ενήλικες μαθητές στον τομέα ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΕΥΕΞΙΑΣ το μεγαλύτερο ποσοστό ήδη εργαζόμαστε σε υγειονομικές υπηρεσίες (νοσηλεύτριες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς ακόμα και διαμεσολαβητές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) και ήμασταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας είναι ο αρμόδιος φορέας να μεριμνήσει με υπευθυνότητα και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες, εργαζόμενοι μαθητές καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν για εμάς με το πέρασμα των χρόνων. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, που είστε δίπλα μας για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας!! 

Με εκτίμηση,
Αικατερίνη Απτουλιάν
Αντιπρόεδρος 15μελους
3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων 

Περισσότερες επιστολές υποψηφίων μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr