Πανελλήνιες εξ αποστάσεως: Γίνεται;

Πανελλαδικές εξ αποστάσεως: Γίνεται;

Τη μόνιμη καθιέρωση στην εξεταστική του διαδικασία, του σημαντικότατου εργαλείου της ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση, εξετάζει η διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΑΠ για το εάν δυνατή η υλοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων εξ αποστάσεως.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εξασφάλισε συμφωνία του με το μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο πιστοποίησης και ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση. Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται exam proctoring, εφαρμόζεται από το ΕΑΠ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο για την διεξαγωγή πανεπιστημιακών εξετάσεων. «Αυτή είναι μία πλατφόρμα που εξασφάλισε για τη χώρα μας αποκλειστικά το ΕΑΠ. Είναι ένα εξαιρετικά εξελιγμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για αδιάβλητες εξετάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας στην εφημερίδα Πελοπόννησος.


Όποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας επιθυμεί μπορεί μέσω του ΕΑΠ να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο εργαλείο. Η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το ΕΑΠ διαθέτει και συμβούλους οι οποίοι θα διευκολύνουν κάθε νέο εκπαιδευτικό φορέα που επιλέγει το συγκεκριμένο εργαλείο.

«Ηδη το πανεπιστήμιο Κύπρου μας έχει ζητήσει συνεργασία διότι με τον τρόπο αυτό λύνει το πρόβλημα που έχει με τους Ελληνες φοιτητές» ανέφερε ο κ. Ζώρας και πρόσθεσε: «Είναι ένας εξαιρετικά μοντέρνος τρόπος εξέτασης που μηδενίζει αποστάσεις. Μελλοντικά ίσως καθιερωθεί στο πανεπιστήμιό μας διότι έτσι θα εξοικονομήσουμε πόρους και θα μειώσουμε στο μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις φοιτητών και καθηγητών. Ολα αυτά όμως θα τα μελετήσουμε και θα δούμε στην πράξη». Περισσότερα για το ΕΑΠ εδώ.

Πανελλήνιες εξ αποστάσεως: Γίνεται;

Στο ερώτημα της εφημερίδας εάν θα μπορούσε το συγκεκριμένο εργαλείο να χρησιμοποιηθεί και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο πρόεδρος του ΕΑΠ απάντησε: «Πιθανόν, θα μπορούσε με ορισμένες τροποποιήσεις».

Για ότι νεότερο για τις Πανελλαδικές 2020, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ροής ειδήσεων της κατηγορίας "Πανελλήνιες" του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr