Υπουργός Παιδείας: Στόχος οι Πανελλήνιες να γίνουν μέχρι τέλος Ιουλίου

Υπουργός Παιδείας: Στόχος οι Πανελλήνιες να γίνουν μέχρι τέλος Ιουλίου

Πανελλαδικές 2020: Να μην καθησυχάζουμε αυτές οι βδομάδες είναι πολύ κρίσιμες και μένοντας σπίτι σώζουμε ζωές, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, το βράδυ της Παρασκευής (27/03), στη σκιά του κορονοϊού (COVID-19).

«Κάθε χρόνο οι δηλώσεις για τις Πανελλήνιες ξεκινούν το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου όπως και φέτος γιατί είναι σημαντικό να συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχειά για όταν θα ξεκινήσουν, όταν ξεκινήσουν αυτές, το τονίζω αυτό γιατί πρέπει να ακούμε πάντα τους ειδικούς» τόνισε η υπουργός.


Ο στόχος είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες μέχρι το τέλος Ιουλίου και ιδανικά και πιο νωρίς, ανέφερε.

«Το πότε θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες θα εξαρτηθεί σαφώς από το πότε θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Αυτό θα έχει προφανώς κάποια μείωση της ύλης».

Όσο συνεχίζεται αυτή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, πρόσθεσε η υπουργός, έχουμε μέτρα να πάρουμε και περιλαμβάνουν φυσικά την επέκταση του σχολικού έτους και τη πιθανή ελαφρά μετακίνησης των Πανελλαδικών.

«Οι ειδικοί θα μας πουν αν θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος. Όπως ήδη ξέρετε η απαγόρευση λειτουργίας είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε εάν θα ανοίξουν τότε. Θα περιμένουμε τους ειδικούς αν μας πουν βάσει τα στοιχεία τα οποία συλλέγουν» ανέφερε η υπουργός.

Όλο αυτό το διάστημα προχωρά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε τρεις άξονες, ανέφερε η υπουργός, τη σύγχρονη, την ασύγχρονη και την εκπαιδευτική τηλεόραση, η οποία ξεκινάει από τη Δευτέρα το πρωί για μαθητές δημοτικού, κατέληξε η υπουργός.

Για ότι νεότερο για τις Πανελλαδικές 2020, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ροής ειδήσεων της κατηγορίας "Πανελλήνιες" του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr