Υποβολή Μηχανογραφικού 5%: Οδηγίες χρήσης εφαρμογής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Υποβολή Μηχανογραφικού 5%: Οδηγίες χρήσης εφαρμογής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Πανελλήνιες 5%: Από την την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (Μ.Δ.) στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι υποψήφιοι πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου οφείλουν να μελετήσουν τις Οδηγίες που συνοδεύουν το Βοηθητικό Έντυπο Μηχανογραφικό (ΓΕΛ/ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2019 που έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο «Χρήσιμες Πληροφορίες» στο μενού της παρούσας εφαρμογής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις της κατηγορίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ορισμένων τμημάτων.


Επίσης, οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν το Εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής που έχει αναρτηθεί ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, προκειμένου να συμπληρώσουν σωστά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Επισημαίνουμε ότι ο κάθε υποψήφιος πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει στην παρούσα ηλεκτρονική εφαρμογή την «Εγγραφή Υποψηφίου» ώστε να μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει «Είσοδος Υποψηφίου» και να προχωρήσει στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού του Δελτίου.

Ο υποψήφιος οφείλει να μελετήσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και να ακολουθήσει πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη συμπλήρωσή του. Θα πρέπει επομένως να επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/ να μελετά το Μηχανογραφικό Δελτίο και αφού συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία, σε πρώτο στάδιο να κάνει κάποιες επιλογές (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ), εφόσον δεν είναι ακόμη σίγουρος για τις προτιμήσεις του. Στη συνέχεια, θα μπορεί να τροποποιεί (εφόσον το επιθυμεί) το προσωρινό Μ.Δ. ή και να προχωρήσει τελικά στην οριστική υποβολή του (ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Με την ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου και ο υποψήφιος πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσει (προτείνεται πριν την εκτύπωση να το αποθηκεύσει και στον υπολογιστή του, καθώς και την προσυμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση που εμφανίζει το σύστημα). Τη διαδικασία της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ μπορεί να την επαναλάβει όσες φορές επιθυμεί μέχρι την οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού του Δελτίου. Μετά όμως την ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, ο υποψήφιος δεν μπορεί να αλλάξει το Μ.Δ.

Για το λόγο αυτό, πριν την οριστική ηλεκτρονική υποβολή και αποστολή των σχετικών εντύπων του, πρέπει να ελέγξει ότι τα στοιχεία και οι επιλογές του καταχωρήθηκαν και εκτυπώθηκαν ορθά.

Επίσης, δυνατότητα τροποποίησης δεν υπάρχει ούτε μετά την ταχυδρομική αποστολή και έγκυρο θεωρείται το Μ.Δ. κάθε υποψηφίου που φέρει την υπογραφή του και έχει σταλεί με ταχυμεταφορά (COURIER) μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή μέχρι την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019.

Ο υποψήφιος αφού συμπληρώσει προσεκτικά στα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας τα στοιχεία που αφορούν το Μηχανογραφικό του Δελτίο, θα πρέπει να το εκτυπώσει, να το επανελέγξει και να το υπογράψει σε όλες τις σελίδες.

Ο υποψήφιος εκτυπώνει και την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, όπως εμφανίζεται προσυμπληρωμένη από την ηλεκτρονική εφαρμογή και την υπογράφει.

Οι υποψήφιοι μετά την ηλεκτρονική υποβολή (με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019) αποστέλλουν:

Μόνο με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER) προς το:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»

ΤΜΗΜΑ Β΄ γρ. 0091,

Ανδ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα

με την ένδειξη:

Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2019,

τα εξής δικαιολογητικά:

  • ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο του Μηχανογραφικού του Δελτίου (ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ),
  • ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο της προαναφερθείσας Υπεύθυνης Δήλωσης (ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ),
  • ένα (1) φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • ένα (1) φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017 από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου ή το ΚΕΣΥ,
  • ένα (1) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου,
  • σε περίπτωση υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΣΘΕΙΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτοί εκπρόθεσμοι φάκελοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με την ηλεκτρονική συμπλήρωση 210-3442693, 210-3442074, 210-3442099 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (09:00π.μ. – 13.00μ.μ.).

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Την Ενημερωτική σελίδα των Υποψήφιων Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Μηχανογραφικό 5%: Ξεκίνησε η υποβολή του (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr