Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2019

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2019

Αποτελέσματα Βάσεων 2019: Το ενδιαφέρον των υποψηφίων με τις πανελλαδικές εξετάσεις επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2019.

Η διαμόρφωσή των βάσεων είναι συνδυασμός του αριθμού των εισακτέων, των μορίων που συγκέντρωσαν καθώς επίσης και των επιθυμιών τους που αποτυπώθηκαν με την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.


Οι πρώτοι δύο παράγοντες γίνονται γνωστοί αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων αλλά τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε αμέσως μετά την ανακοίνωση για τις βάσεις 2019, με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Η ανακοίνωση των βάσεων 2019 από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται την εβδομάδα από 26 έως 30 Αυγούστου και θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν ΠΡΩΤΟΙ τους πίνακες πατώντας εδώ.

Οι αλλαγές σε πολλές σχολές και τμήματα με τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια αναμένεται να διαφοροποιήσουν τις προτιμήσεις των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί τριάντα τρία νέα τµήµατα έχει το µηχανογραφικό δελτίο, εκ των οποίων τα 28 δεν αποτελούν µετεξέλιξη άλλων αλλά είναι εντελώς νέα.

Οι εκτιμήσεις των βάσεων 2019 ανά Επιστημονικό Πεδίο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr