Ποιες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση των Βάσεων 2017

Ποιες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση των Βάσεων 2017

Βάσεις Αποτελέσματα 2017: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν το διάστημα από 21 έως 28 Αυγούστου.

Κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις εισαγωγής 2017, η οποία θα γίνει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πτώση βάσεων που μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια.


Τους ΠΙΝΑΚΕΣ με τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2017 θα μπορείτε να τους δείτε πρώτοι μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση.

Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών των υποψηφίων για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας και τώρα, πλέον, όλοι αναμένουν την ανακοίνωση των βάσεων για το 2017. Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε πτώση σε των βάσεων. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Πως θα διαμορφωθούν οι Βάσεις 2017 (Εκτιμήσεις)

Με βάση τα δεδομένα, αναμένεται αύξηση στις βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια φαίνεται ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα, με βάση την εκτίμηση, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Όμως, υπάρχουν και  σχολές που αναμένεται να έχουμε πτώση.

Γιατί πρέπει να περιμένουν τόσο οι υποψήφιοι φοιτητές για την ανακοίνωση των βάσεων 2017;

Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ, με πτώση άνω των 600 μορίων, ενώ η Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια. Σε καθοδική τροχιά και οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, που αναμένεται να έχουν πτώση άνω των 450 μορίων.

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr