Βγήκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2016

Βγήκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2016

Αναρτήθηκαν λίγο πριν τα αποτελέσματα των πανελληνίων 2016 απο το υπουργείο Παιδείας και οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και να κάνουν τον υπολογισμό των μορίων (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ).

Σήμερα Παρασκευή αναρτηθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 και οι μαθητές θα δουν τα αποτελέσματα του κόπου τους για την πολυπόθητη εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας


Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των πανελληνίων για τους υποψήφοιυς των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.), οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει «συνωστισμός» στις μεσαίες βαθμολογίες. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα Αρχαία Ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%.

Στα Λατινικά το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα Μαθηματικά Θετικών Σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr