Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2016

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2016

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ενημερώνουν πως:

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία για τις Πανελλήνιες 2016, ενώ την Παρασκευή 17 Ιουνίου αναμένεται να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.


Όπως γράφει το «Βήμα», σύμφωνα με τη εγκύκλιο, όλα τα Λύκεια θα παραλάβουν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες το πρωί της Παρασκευής, ώστε οι βαθμοί να αναρτηθούν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σε όλα τα σχολεία καθώς και στον ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους.

Επίσης, το υπουργείο δημιούργησε ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων.

Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών, ενώ οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr