Βάσεις 2016: Μάνα 2 παιδιών πρώτη των πρώτων στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Βάσεις 2016: Μάνα 2 παιδιών πρώτη των πρώτων στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης

Η πρώτη των πρώτων στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης δεν είναι μια τυπική υποψήφια. Η Κυριακή Τζοβάννη είναι 52 ετών και μητέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», μετά τους γιους της - οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε στρατιωτικές σχολές- φέτος ήρθε η δική της σειρά να καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα, καθώς στα 52 χρόνια της αποφάσισε να δώσει τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή της και μάλιστα στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της από τα εσπερινά λύκεια.


Όπως εξήγησε η ίδια η κυρία Τζοβάννη, μιλώντας στην εφημερίδα, στο τέλος της τρίτης γυμνασίου αναγκάστηκε να διακόψει τη φοίτησή της στο σχολείο για λόγους πέρα από τη θέλησή της.

«Ήμουν από τότε πολύ καλή μαθήτρια, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίσω τη φοίτησή μου στο λύκειο. Πέρασαν τα χρόνια, κύλησε η ζωή, έκανα οικογένεια, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψω το όνειρο της μάθησης. Ήθελα πολύ να επιστρέψω στα θρανία. Ήταν για μένα το ανεκπλήρωτο όνειρό μου», είπε.

«Όταν πλέον τα παιδιά μου ήταν, όπως λέμε, τακτοποιημένα και δεν χρειάζονταν την καθημερινή φροντίδα μου, αποφάσισα να επιστρέψω κι εγώ στο σχολείο. Στην απόφασή μου αυτή είχα την υποστήριξη πρωτίστως των ίδιων των παιδιών μου αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς μου», σημείωσε επισημαίνει η κυρία Τζοβάννη, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μαθήτρια του 1ου εσπερινού λυκείου στην Ικτίνου.

Με πείσμα και πολύ προσωπική δουλειά συγκέντρωσε 15.102 μόρια, τα οποία της χάρισαν την πρωτιά στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς Φοιτητές στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr