Οι Σχολές Πανεπιστημίων - ΤΕΙ που βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις

Βάσεις 2016: Οι Σχολές Πανεπιστημίων - ΤΕΙ που βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις

Με στόχο τις κλασικές σχολές πρώτης προτίμησης, Ιατρική και Νομική Αθήνας τα δυο τμήματα που συγκέντρωσαν φέτος τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών.

Επίσης μεταξύ αυτών και άλλα τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονικής όπως το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλονίκης.


Στην πρώτη εικοσάδα βρίσκονται:

  • Ψυχολογία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Ανθυποπυραγών, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Αρκετές ήταν και οι πρώτες προτιμήσεις της Σχολής Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ και το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών δηλώθηκε ως πρώτο από  851 υποψηφίους, 13 περισσότερους από το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Όσον αφορά τις συνολικές προτιμήσεις, δηλαδή το πόσοι δήλωσαν ένα Τμήμα στο μηχανογραφικό τους σε οποιαδήποτε σειρά, εδώ τα πρωτεία τα έχει το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών (15.840), ακολουθούμενο από το Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894) που κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι είκοσι σχολές με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων, καθώς και αυτές που είχαν τις περισσότερες συνολικά:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr