Υπουργός Παιδείας: Ακόμα δεν ξέρουμε πώς θα μπαίνουν στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ σε τρία χρόνια!

Υπουργός Παιδείας: Ακόμα δεν ξέρουμε πώς θα μπαίνουν στα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ σε τρία χρόνια!

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές | Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος το τοπίο με τις αλλαγές για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παραμένει «θολό».

Μια μέρα μετά την προαναγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για Κατάργηση των Πανελλαδικών, ο υπουργός Παιδείας ομολόγησε ότι ο σχεδιασμός είναι σε πρώιμο στάδιο και τελικά οι μαθητές δεν ξέρουν τι… μέλλει γενέσθαι.Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γαβρόγλου είπε: «Προφανώς θα πάμε σε μεταβατικό μεικτό σύστημα, με κάποια μαθήματα να εξετάζονται πανελλαδικά, κάποια με εργασίες, κάποια ενδοσχολικά. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι», είπε χαρακτηριστικά.


Ομολόγησε δε ότι ένας μαθητής που φοιτά τώρα στην Γ Γυμνασίου δεν ξέρει πώς θα εξεταστεί σε τρία χρόνια για να μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τώρα πώς θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουμε. Σε αυτόν που είναι σήμερα στην Γ' Γυμνασίου θα του πούμε ότι το Λύκειο που θα πας θα αλλάξει, θα είναι ένα καινούριο σχολείο» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Την επόμενη εβδομάδα καταθέτουμε νομοσχέδιο για το ζήτημα των διορισμών των διευθυντών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ακόμα ο υπουργός, ενώ σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον ΔΟΑΤΑΠ, σχολίασε: «Ο ΔΟΑΤΑΠ κάνει ένα πολυσύνθετο έργο, που απαιτεί μελέτη, μια κατηγορία τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα, αλλά κάποιες άλλες εξαρτώνται και από την ανταπόκριση των ξένων πανεπιστημίων».

Όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr