ΑΣΕΠ: Μέσω του συστήματος των Πανελληνίων οι γραπτοί διαγωνισμοί για την επιλογή προσωπικού στο δημόσιο

ΑΣΕΠ: Μέσω του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι γραπτοί διαγωνισμοί για την επιλογή προσωπικού στο δημόσιο

Τη χρήση του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, θα κάνει το ΑΣΕΠ για τους γραπτούς διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού για το δημόσιο, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει:


1. Το μέρος της διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού μετά την κατάρτιση του αρχείου των υποψηφίων ως και την κατάρτιση του αρχείου της βαθμολογίας στη γραπτή εξέταση αυτών, μπορεί να γίνεται με εφαρμογή του συστήματος των εισαγωγικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως εκάστοτε ισχύει.

2. Τα αρμόδια για την εφαρμογή του ανωτέρω συστήματος όργανα τελούν υπό τις οδηγίες του Α.Σ.Ε.Π και της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού (ΚΕΔ).

3. Όπου κατά την εφαρμογή του ανωτέρω συστήματος απαιτείται έκδοση απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αυτή εκδίδεται από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π.

4. Θέση Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων επέχει η ΚΕΔ.

5. ‘Όπου κατά την εφαρμογή του συστήματος των γενικών εξετάσεων προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπών, αυτές είναι τριμελείς, με εξαίρεση τις επιτροπές Βαθμολογικών κέντρων και τις ομάδες βαθμολογητών και αναβαθμολογητών. Στον αριθμό των μελών δεν περιλαμβάνονται ο γραμματέας και οι βοηθοί γραμματείς. Στην επιτροπή οργάνωσης εξετάσεων μπορεί να μετέχει επί πλέον και υπάλληλος του Α.Σ.Ε.Π. ή του Υπουργείου Εσωτερικών ή και ένα μέλος του Α.Σ.Ε.Π.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr