Πλήρωση θέσεων στον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων (ΕΟΕ)

ΕΟΕ: Πλήρωση θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.)

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων μελών του Συμβουλίου της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» (Ε.Ο.Ε.).  Η υποβολή υποψηφιοτήτων αφορά:


Α. τρία (3) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής, που καλύπτουν τις ειδικότητες των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών, της Οικονομίας και των Τεχνολογικών Επιστημών, και

Β. τέσσερις (4) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που καλύπτουν τις ειδικότητες των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών, της Οικονομίας και των Τεχνολογικών Επιστημών, με βάσει το άρθρο 57 του Ν. 4692/ 2020 (ΦΕΚ 111/Α΄).

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με βιογραφικό σημείωμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00μ.μ.

Σχετικά με τον Ε.Ο.Ε.

H ανεξάρτητη διοικητική αρχή με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» (Ε.Ο.Ε.) και διεθνή ονομασία «National Exams Organization». Ο Ε.Ο.Ε. εδρεύει στην Αθήνα, έχει διοικητική αυτοτέλεια και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεών του. Αποτελεί επιτελικό επιστημονικό φορέα αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποστολή του Οργανισμού είναι η υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η πρόσκληση

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.).

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων,

Έχοντας υπόψη:

  1. τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 44 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α΄), το άρθρο 42 του Ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164/Α΄) και το άρθρο 57 του Ν. 4692/ 2020 (ΦΕΚ 111/Α΄).
  2. τις διατάξεις του Π.Δ. 125/2016 (ΦΕΚ 210/Α΄) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
  3. την με αρ. πρ. Φ.253/18800/Β6/10-02-2014 (ΦΕΚ 67/ΥΟΔΔ) Υπουργική Απόφαση «Ορισμός Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων» και την αρ. πρ. 44/ΕΟΕ/26-3-2018 (ΦΕΚ 205/ΥΟΔΔ) Υπουργική Απόφαση «Ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων».
  4. την ανάγκη για πλήρωση των θέσεων των μελών του Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων.

προκηρύσσει

Την πλήρωση με επιλογή επτά (7) θέσεων μελών του Συμβουλίου της Αρχής με τετραετή θητεία, όπως αυτές προσδιορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 57 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111/Α΄). Ήτοι:

Α. τρία (3) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής, που καλύπτουν τις ειδικότητες των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών, της Οικονομίας και των Τεχνολογικών Επιστημών, και

Β. τέσσερις (4) Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που καλύπτουν τις ειδικότητες των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών, της Οικονομίας και των Τεχνολογικών Επιστημών.

Α. Αποστολή και Αρμοδιότητες του Ε.Ο.Ε.

Ο Ε.Ο.Ε. αποτελεί επιτελικό επιστημονικό φορέα αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αποστολή του Οργανισμού είναι η υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αποστολή και οι αρμοδιότητες του Ε.Ο.Ε. περιγράφονται στις παρ 1 και 2 του άρθρου 16 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α΄), όπως αυτές αναδιατυπώθηκαν με την παρ 1 του άρθρου 44 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/Α΄) και τροποποιήθηκαν με τις παρ. 1 και 2. του άρθρου 42 του Ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164/Α΄).

Β. Υποβολή των Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν:

  1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατά το επισυναπτόμενο υπόδειγμα (1 και 2).
  2. Βιογραφικό σημείωμα.

Γ. Τρόπος και Χρόνος Υποβολής των Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  1. Η υποβολή των παραπάνω Β.1. (αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και Β.2. (βιογραφικό σημείωμα) θα πραγματοποιηθεί μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κατά το διάστημα από Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 έως και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
  2. Το ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να φέρει στο πεδίο «Θέμα» την ένδειξη «Αίτηση για το Συμβούλιο τoυ Ε.Ο.Ε.» με συνημμένα την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και το βιογραφικό σημείωμα.

Δ. Ειδικές Πληροφορίες

  1. Οι θέσεις του Συμβουλίου του Ε.Ο.Ε. είναι άμισθες. Στα μέλη του Συμβουλίου καταβάλλεται αποζημίωση ύψους (50) ευρώ ανά συνεδρίαση και μέχρι έξι (6) συνεδριάσεις ετησίως και με τους περιορισμούς της παρ. 2, άρθρο 21 του Ν.4024/11 (ΦΕΚ 226/Α΄).
  2. Τα μέλη του Συμβουλίου της Αρχής έχουν την υποχρέωση υποβολής στην εφορία Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ), σύμφωνα με τον Ν.3213/2003 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4281/2014.
  3. Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (http://www.minedu.gov.gr) και στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Ε. http://eoe.minedu.gov.gr/.
  4. Η Υπουργική Απόφαση για την πλήρωση των θέσεων του Συμβουλίου θα αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/) και στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Ε. http://eoe.minedu.gov.gr/. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΙΟΣ

Συνημμένα:

  1. Υπόδειγμα Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη θέση μέλους Δ.Ε.Π. του Συμβουλίου του Ε.Ο.Ε.
  2. Υπόδειγμα Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Β/θμιας Εκπ/σης του Συμβουλίου του Ε.Ο.Ε.

(Τα ανωτέρω έντυπα είναι διαθέσιμα σε μορφή .doc στην ιστοσελίδα της Αρχής eoe.minedu.gov.gr)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr