Δωρεάν Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δωρεάν Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δωρεάν Μεταπτυχιακά: Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ το οποίο προσεγγίζει με σύγχρονες τεχνικές τον κόσμο των φυτών και αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Η έναρξη του Π.Μ.Σ. για το ακαδ. έτος 2021-22 θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021 και δεν απαιτούνται δίδακτρα.

Το Π.Μ.Σ. ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, αποσκοπεί στην εντατική μεταπτυχιακή εξειδίκευση νέων επιστημόνων και τη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε: α) να συνεχίσουν σε Διδακτορικές σπουδές και να στελεχώσουν Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, β) να στελεχώσουν σύγχρονες παραγωγικές μονάδες βιολογικών εφαρμογών, και γ) να επενδύσουν στην αριστεία και την καινοτομία.


Απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. κοσμούν κορυφαία Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του  κόσμου όπως University of Exeter (UK), University of Uppsala (SE), Cold Spring Harbor Laboratory (USA), University of Pennsylvania (USA) κ.ά., καθώς και κορυφαία Ιδρύματα της Ελλάδας ως Καθηγητές και Ερευνητές με αυτόνομη δραστηριότητα.

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε τομείς αιχμής της Βιολογίας Φυτών, όπως Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία, Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών, Βιοενεργητική, Αναπτυξιακή Βιολογία, Μοριακή Φυσιολογία, Μοριακή Φυτοπαθολογία, Μοριακή Φαρμακογνωσία και Μοριακή Οικολογία, καθώς και των Βιοτεχνολογικών και Περιβαλλοντικών τους Εφαρμογών.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν  στη λήψη Δ.Μ.Σ. στη ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ -ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μετά από εντατικές σπουδές ενός έτους. (4 μήνες μεταπτυχιακών μαθημάτων και σεμιναρίων, ακολουθούμενα από 8 μήνες εργαστηριακής άσκησης και Μεταπτυχιακής Εργασίας).

Κατά το πρώτο τετράμηνο σπουδών, οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές (ΜΦ) παρακολουθούν υποχρεωτικά μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια, οργανωμένα σε 7 ενότητες, διάρκειας τουλάχιστον 200 διδακτικών ωρών (30 ECTS). Το δεύτερο εξάμηνο πραγματοποιούν, α) διμηνιαία προχωρημένη εργαστηριακή άσκηση σε ένα από τα γνωστικά αντικείμενα των τομέων ειδίκευσης που θα επιλέξουν (5 ECTS), β) εκπαιδεύονται στην ερευνητική μεθοδολογία και εκπονούν ερευνητική εργασία σε Ερευνητικό Εργαστήριο της επιλογής τους (20 ECTS) και γ) συγγράφουν τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία τους (5 ECTS).

Στο Π.Μ.Σ. ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ συνεργάζονται μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Βιολογίας, άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και άλλες κατηγορίες διδασκόντων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.4485/2017.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων ΜΦ είναι απαραίτητη η κατοχή, ή η επικείμενη απόκτηση, πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου ξένου Πανεπιστημίου σε συγγενές επιστημονικό πεδίο (Bιολογία, Βιοχημεία, Μοριακή Βιολογία, Iατρική, Φαρμακευτική, Γεωπονία, Xημεία, Φυσική,  κλπ).

Πτυχιούχοι Tμημάτων ΤΕΙ, σε συγγενή με τα προηγούμενα αντικείμενα, δύνανται επίσης να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής, και εφόσον γίνουν δεκτοί, θα πρέπει να εξεταστούν  επιτυχώς στα βασικά μαθήματα, που έχει ορίσει το Tμήμα Βιολογίας (Εισαγωγή στη Ζωολογία, Βιοχημεία Ι, Γενετική Ι, Μικροβιολογία, Δομή και Λειτουργία Φυτικών Οργανισμών, Οικολογία, Κυτταρική Βιολογία, Μοριακή Βιολογία) στις εξεταστικές περιόδους, που αυτά εξετάζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Tμήματος, εντός του πρώτου ακαδημαϊκού έτους μετά την εν δυνάμει αποδοχή τους. Οι μεταπτυχιακές τους σπουδές στο ΠΜΣ ΜΕΒΦ-ΠΒ αρχίζουν το επόμενο έτος με την προϋπόθεση ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις τους σε όλα τα παραπάνω προπτυχιακά μαθήματα.

Η επιλογή γίνεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Βαθμό Πτυχίου ή αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων για  τους τελειόφοιτους
  2. Αποδεδειγμένη επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2)
  3. Συστατικές επιστολές.
  4. Προσωπική συνέντευξη και συνέντευξη στην ολομέλεια του ΠΜΣ.

Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του/της υποψηφίου/ας, που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατίθενται.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου 2021 στο Τμήμα Βιολογίας του Π.Κ. στο Ηράκλειο Κρήτης. Για την ακριβή ώρα των συνεντεύξεων οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από τη γραμματεία μέσω e-mail.

Υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 16 Απριλίου 2021 ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://postgrad.cict.uoc.gr στην οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη, προκειμένου να επεξεργαστούν την αίτησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν/υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη σελίδα https://postgrad.cict.uoc.gr:

  1. Αίτηση συμμετοχής
  2. Έκθεση σχετική με τα κίνητρα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών 
  3. Τρείς συστατικές επιστολές (να αναγραφούν τα ονόματα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προσώπουν από τα οποία έχουν ζητηθεί οι συστατικές. Οι συστατικές θα σταλούν απευθείας από τους συντάκες)
  4. Μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας, *και να επισυνάψουν τα παρακάτω πιστοποιητικά/αρχεία:
  5. Αντίγραφο πτυχίου. Στην περίπτωση που ο τίτλος δεν υπάρχει κατά την υποβολή των δικαιολογητικών, αλλά αναμένεται, οι υποψήφιοι  μπορούν να προσκομίσουν μόνο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
  6. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
  7. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (www.doatap.gr) για τους υποψήφιους, που προέρχονται από πανεπιστημιακές σχολές της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που η βεβαίωση ισοτιμίας είναι σε εκκρεμότητα οι υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών στο ΔΟΑΤΑΠ.
  8. Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης Αγγλικής (επίπεδο Β2) για τους δε αλλοδαπούς τεκμηρίωση γνώσης της Αγγλικής και της Ελληνικής γλώσσας
  9. Κάθε άλλο στοιχείο που ενισχύει την υποψηφιότητα.

Για τα σαρωμένα πιστοποιητικά και τα αρχεία

Τα αρχεία θα πρέπει να φέρουν τους αντίστοιχους τίτλους (Αντίγραφο πτυχίου, Αναλυτική βαθμολογία, ΔΟΑΤΑΠ, Βεβαίωση αγγλικής γλώσσας)

  • Μπορείτε να επισυνάψετε μόνο αρχεία τύπου pdf.
  • Μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου = 2MB.
  • Συνολικό μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείων = 20MB.

Για τη Φωτογραφία Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία τύπου:

  • .png, .jpeg
  • Μέγιστο Μέγεθος: 2MB
  • Διαστάσεις: 200px x 200px

Περισσότερες πληροφορίες για το Π.Μ.Σ. βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση: εδώ ή μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματέα του ΠΜΣ κ.Ευφροσύνη Μπερβανάκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τηλ.2810-394402.

Υπεύθυνος του ΠΜΣ «ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» είναι ο Καθηγητής Κρίτων Καλαντίδης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τηλ. 2810-394435

SOS: Ενημέρωση για όλα τα Δωρεάν Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Δωρεάν Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα, πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr