Ανθρώπινα δικαιώματα και μετανάστευση στο επίκεντρο του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού του ΠΑΜΑΚ

Ανθρώπινα δικαιώματα και μετανάστευση στο επίκεντρο του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η μελέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολυποίκιλου ρόλου τους, η επιστημονική προσέγγιση του φαινομένου των μεταναστευτικών ροών, αλλά και η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που αποτελούν οι παντός είδους μετακινήσεις πληθυσμών, θα είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα διδάσκονται στο νέο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Master’s Degree in Human Rights and Migration Studies».

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διατμηματικό, δηλαδή οργανώνεται από δύο Τμήματα, το Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, μαζί με το Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Πρόκειται να αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις αιτήσεις για εγγραφή να λήγουν στις 3 Οκτωβρίου. Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Θεοδόσης Καρβουναράκης.


Στόχος του προγράμματος είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τους τομείς της επίβλεψης και της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στη διοίκηση υπηρεσιών για πρόσφυγες και μετανάστες. Πιθανοί εργοδότες των αποφοίτων του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, κυβερνήσεις, διεθνείς κυβερνητικοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρία εξάμηνα, δύο από τα οποία απαιτούν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, ενώ το τελευταίο θα αφιερωθεί στη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας. Προϋποθέσεις για την παρακολούθησή του είναι αφενός η πολύ καλή γνώση της αγγλικής και αφετέρου η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αναγνώρισή του από τον ΔΟΑΤΑΠ, εάν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του μεταπτυχιακού, στο τηλ. 2310-891.507 ή στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγγλόφωνο και στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση

Συνεχίζεται, παράλληλα, για πέμπτη χρονιά η λειτουργία ενός δεύτερου αγγλόφωνου μεταπτυχιακού, με θέμα τη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση και τίτλο «Master’s Degree in International Public Administration», του οποίου τα μαθήματα θα αρχίσουν επίσης μέσα στον Οκτώβριο. Διοργανωτής είναι το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και διευθυντής του ο καθηγητής Θ. Καρβουναράκης.

Σκοπός του μεταπτυχιακού αυτού είναι να εκπαιδεύσει αποφοίτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και στις ένοπλες δυνάμεις, σε τομείς που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις διεθνείς σχέσεις, τους διεθνείς οργανισμούς τη δημόσια διοίκηση, τις ευρωπαϊκές πολιτικές διακυβέρνησης και τη λήψη αποφάσεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις εργασιακές απαιτήσεις διεθνών οργανισμών, της διπλωματικής υπηρεσίας ή σε φορείς που η γνώση του Διεθνούς Συστήματος είναι προσόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του μεταπτυχιακού στο τηλ. 2310-891.507, ή στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

SOS: Ενημέρωση για Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα (ΔΩΡΕΑΝ ή με Δίδακτρα), πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr