Έλληνες Εκδότες: Αναμένουμε την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Έλληνες Εκδότες: Αναμένουμε την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

«Η Κύπρος έμπρακτα χάραξε τον δρόμο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε σίγουροι ότι αναλόγως θα πράξει και η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.


Στις 22 Ιουνίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ενσωμάτωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 790/2019 στο κυπριακό Δίκαιο.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο σκεπτικό της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Βουλής έγιναν κατανοητοί και ελήφθησαν υπόψη τόσο οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες όσο και οι δίκαιες προτάσεις όσων εκπροσώπησαν τους φορείς του Βιβλίου, τους Συγγραφείς και τους Εκδότες της Κύπρου και της Ελλάδος.

Η Κυπριακή Βουλή, η Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κυρία Πηλείδου και οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, με πρόεδρο τον κ. Χατζηγιάννη, στήριξαν εμπράκτως την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στέκονται αρωγοί στους άοκνους αγώνες του Δημιουργού και του Εκδότη οι οποίοι, με τεράστιες δυσκολίες, προωθούν και διαιωνίζουν τον κυπριακό και ελληνικό πολιτισμό και τις επιστήμες στην ελληνική γλώσσα.

Οι τελικές αποφάσεις τόσο του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας όσο και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζουν το γράμμα και το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, σκοπός της οποίας είναι η διευκόλυνση στη διαδικασία της διδασκαλίας σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν εμπράκτως την ευαισθησία και τη στήριξη του Κύπριου νομοθέτη στο πνευματικό έργο, στον πνευματικό δημιουργό και στην πνευματική ιδιοκτησία, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία και τη σημαντικότητα του καθοριζόμενου ανώτατου ορίου του 5% ως χρήση ψηφιακού υλικού επί του συνόλου του έργου "προς χάριν παραδείγματος κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας", και ταυτόχρονα αποδέχονται την αποζημίωση του δημιουργού και του εκδότη όταν γίνεται χρήση από το έργο του.

Η Εταιρεία Συγγραφέων και οι Έλληνες εκδότες αναμένουμε σύντομα την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία και είμαστε σίγουροι ότι την ίδια ευαισθησία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας θα επιδείξει το Υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός κυρία Λίνα Μενδώνη».

Σ.Ε.ΕΒΙ Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr