Σε ποιους χώρους δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι -Εν αναμονή των νέων μέτρων

Σε ποιους χώρους δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι -Εν αναμονή των νέων μέτρων

Μπλόκο αναμένεται να μπει στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων, κινηματογράφων και γηπέδων ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων.

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου «ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown», το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να αλλάξει τη θέση του σχετικά με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς, ενώ το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα.


Αυτό σημαίνει ότι καθώς οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέλθουν σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να γίνουν την Τρίτη. «Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο» ανέφερε για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου. «Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» παρατήρησε μάλιστα.

Το σκεπτικό πίσω από την κυβερνητική στρατηγική είναι ότι η έξοδος για ψυχαγωγία αποτελεί επιλογή παρά ανάγκη -σε αντίθεση με την εργασία ή τις αγορές αγαθών. Συνεπώς, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να προστατευθούν από τον κορονοϊό ενώ όλα τα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα, η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας συνεπάγεται ότι η δική τους σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με διαφορετικούς ρυθμούς.

Εκπαίδευση

Με ανάλογο τρόπο θα λειτουργήσουν και άλλοι τομείς δραστηριότητας, όπως η εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

Δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19 θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη του ιδίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr