Άρση lockdown: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Άρση lockdown: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και την ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, πιλοτικά αρχικά και ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο, 3-4 Απριλίου. Συγκεκριμένα τα καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, με τη χρήση ενός κωδικού στο 13032, άπαξ για 3 ώρες και με ένα πελάτη ανά 25 τ.μ. Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα και τα mall.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.


Σε ότι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται με SMS στο 13033 με κωδικό 6 και για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής. 

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Όσον αφορά τα σχολεία και τα πολυκαταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ανοίξουν κάποιες τάξεις από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr