Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Πώς θα γίνουν οι Επαναληπτικές Εξετάσεις

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Πώς θα γίνουν οι Επαναληπτικές Εξετάσεις

Οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2020 στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορούν μαθητές του προηγούμενου σχολικού έτους και προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, θα διεξαχθούν ως εξής:

Ο τρόπος διεξαγωγής των κάθε είδους εξετάσεων, πλην των πανελλαδικών, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και λοιπές εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,για το τρέχον σχολικό έτος, λόγω του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την από 13.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ορίζεται ως εξής:


Α. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Β. Προαιρετική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Γ. Αποφυγή συγχρωτισμού. 

Δ. Καλή υγιεινή των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Ε. Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών και μη χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, σύμφωνα με την από 23.4.2020 και με αριθμ. πρωτ. Δ1 (δ)/ΓΠ οικ. 26635 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημό- σιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και την από 13.5.2020 εισήγηση της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εφαρμόζεται η απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων των σχολικών μονάδων.

Επιπλέον, για τις εξετάσεις των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων να ληφθεί υπόψη η με αρ. πρωτ. 64865/Δ2/29-05-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr