ΔΙΕΚ: Αύξηση ορίου απουσιών για τους σπουδαστές

ΔΙΕΚ: Αύξηση του ορίου των απουσιών για τους σπουδαστές

Δημόσια ΙΕΚ: Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Αττικής είχε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το μεγάλο ζήτημα των απουσιών που αφορά τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΔΙΕΚ πανελλαδικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), μετά τη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, ο Σύλλογος πέτυχε «μια πρώτη νίκη για όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΔΙΕΚ πανελλαδικά» με τη «δέσμευση» που απέσπασαν τα μέλη του ΔΣ στη συνάντηση που είχαν με τον Δ. Σουλιώτη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Υπουργείο Παιδείας.


«Στη συνάντησή μας, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως το Υπουργείο και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, αλλά βάζουν όλο και πιο πολλά εμπόδια στις ζωές και τις σπουδές μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΣΔΙΕΚ.

Όπως εξηγούν, «την ίδια στιγμή που οι σπουδαστές απαιτούσαμε να μην κοπεί κανένας, λόγω απουσιών, επειδή αναγκάζεται να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του για να τα βγάλει πέρα ή επειδή "έτυχε" να αρρωστήσει, οι ίδιοι μας έλεγαν πως "γνωρίζουμε τον κανονισμό και θα έπρεπε να έχουμε πάρει τα μέτρα μας"».

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση αναφέρουν: «Λογικά εννοούν να ερχόμασταν με 40 πυρετό… ή να παραιτηθούμε και να τρώμε… παξιμάδια. Έπειτα από πίεση που ασκήσαμε, καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για:

- Αύξηση του ορίου των απουσιών στο 30%

- Δυνατότητα δικαιολόγησης των απουσιών λόγω ασθένειας ή εργασίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

»Αποδεικνύεται πως ο αγώνας μας είναι μονόδρομος! Δεν εφησυχάζουμε… Μέσα από τις επιτροπές εκπροσώπων μας ανά ΙΕΚ, οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε ΙΕΚ της Αττικής και ενημερώνουμε πλατιά τους σπουδαστές. Δε θα αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας κορόνα – γράμματα! Γνωρίζουμε καλά πώς ό,τι καταφέρνουμε, το καταφέρνουμε με τους αγώνες μας, δεν πέφτει από "τον ουρανό", ούτε μας χαρίζεται! Γι αυτό συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, μέχρι οι δεσμεύσεις τους να γίνουν πράξη!».

Οι δαπάνες ανά ΔΙΕΚ για την κάλυψη πάγιων λειτουργικών αναγκών / ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι Αντιστοιχίσεις των Ειδικοτήτων ΙΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr