Αιτήσεις Δημόσια ΙΕΚ / Οι Οδηγίες Χρήσης της εφαρμογής

Αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ / Οι Οδηγίες Χρήσης της εφαρμογής

Δημόσια ΙΕΚ: Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» το Εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής σχετικά με την διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης για δωρεάν σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Άνοιξε η πλατφόρμα (diek.it.minedu.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων για εγγραφή των υποψηφίων για δωρεάν σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.


ΝΕΑ (SOS) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΔΙΕΚ (SOS): 225 νέες πρόσθετες Ειδικότητες Α' εξαμήνου / ΠΙΝΑΚΑΣ

Στο σύστημα αυτό μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14:59 για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2022. Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής και τα Δ.Ι.Ε.Κ. Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα Δ.Ι.Ε.Κ.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες  που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ.

Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ' εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α' εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν. 

Την ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής Δημοσίου ΙΕΚ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Δημόσια ΙΕΚ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr