Ενημέρωση για τις αναθέσεις - ενστάσεις Εκπαιδευτικών ΔΙΕΚ

Ενημέρωση για τις αναθέσεις - ενστάσεις Εκπαιδευτικών ΔΙΕΚ

Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου

Κορυδαλλός, 11 Νοεμβρίου 2021
Αρ. Πρωτοκόλλου: 13/2021


ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. 

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Διά Βίου Μάθησης του Δημοσίου (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) σε συνέχεια της από 07/11/2021 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΝ.Ε.Δ.Δ.Ι.Ε.Κ.) ανακοινώνει ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επισημάνει πραγματικά περιστατικά, σε ότι αφορά την λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ., ως όφειλε, ύστερα από καταγγελίες των Μελών του.

Επιπλέον θεωρούμε, ότι καμία προθεσμία για Ενστάσεις δεν είναι δυνατόν να ξεκινά πριν την ανάρτηση των Ωρολογίων προγραμμάτων με τους Αριθμούς Μητρώου των Εκπαιδευτών στις Ιστοσελίδες των Δ.Ι.Ε.Κ., αφού διαφορετικά οι Εκπαιδευτές δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να καταθέσουν Ένσταση.

Σχετικά δε με τις παραιτήσεις Εκπαιδευτών από ένα Δ.Ι.Ε.Κ. για να αναλάβουν ώρες σε κάποιο άλλο, είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά, και θεωρούμε ότι ο μόνος δίκαιος τρόπος επίλυσης του είναι οι Αναθέσεις να γίνονται σε κεντρικό επίπεδο στα πρότυπα των Αναθέσεων των Σ.Δ.Ε.

Ως βασικοί και αναντικατάστατοι Συντελεστές της διδακτικής ώρας της Κατάρτισης την οποία χαρακτηρίζετε ως «κεντρική ιδέα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε», δηλώνουμε διατεθειμένοι μέσα από γόνιμο διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους Διευθυντές και όλους τους Συντελεστές της Κατάρτισης, να βρούμε λύσεις και ιδέες που θα βελτιώσουν την παρούσα κατάσταση.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011
Α.Φ.Μ. 997036289
Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ. 6937202392, 6945753054

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Πρόεδρος                   Η Γενική Γραμματέας
Αικατερίνη Βασιλείου      Θεοδώρα Παπαλάμπρου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr