Ιδρύονται έξι Δημόσια ΙΕΚ

Ιδρύονται έξι Δημόσια ΙΕΚ

Δημόσια ΙΕΚ: Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την ίδρυση έξι Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα οποία θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες:

  1. Ιωαννίνων,
  2. Λάρισας,
  3. Κορίνθου,
  4. Τρικάλων,
  5. Ηρακλείου, και
  6. Αττικής

Το κόστος λειτουργίας των έξι Δημοσίων ΙΕΚ ανέρχεται σε 625.000 ευρώ για το έτος 2021, 2.500.000 ευρώ για το έτος 2022, 2.500.000 ευρώ για το έτος 2023, 2.500.000 ευρώ για το έτος 2024 και για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη.


Όλα όσα προβλέπει η απόφαση:

Ίδρυση Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Ιδρύονται έξι (6) Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Λάρισας, Κορίνθου, Τρικάλων, Ηρακλείου και Αττικής.

2. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η οργάνωση και λειτουργία των ανωτέρω Δημοσίων ΙΕΚ ανατίθεται στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»

3. Η οικονομική δαπάνη λειτουργίας των ως άνω Δημοσίων ΙΕΚ βαρύνει τον προϋπολογισμό του επισπεύδοντος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

4. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Την Ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr