ΔΙΕΚ: Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει κομβικές αλλαγές

ΔΙΕΚ: Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει κομβικές αλλαγές

Συνάντηση της Αναστασίας Σαρχόσογλου με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Γεώργιο Βούτσινο.

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Γεώργιο Βούτσινο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Μαΐου η επικεφαλής του θεματικού τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Νέας Δημοκρατίας κα. Αναστασία Σαρχόσογλου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα οι προτάσεις του τομέα αναφορικά με θέματα αρμοδιότητας των δημόσιων ΙΕΚ. Μεταξύ άλλων προτάθηκαν: 

Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της δομής της συνέντευξης των υποψήφιων διευθυντών και υποδιευθυντών των ΔΙΕΚ με απώτερο σκοπό την αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών διοίκησης των ΔΙΕΚ.

Η δυνατότητα υποβολής δικαιολογητικών από εκπαιδευτές που επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης των ΔΙΕΚ αλλά και επιπροσθέτων από τους  ήδη ενταγμένους στο μητρώο εκπαιδευτές, σε χρονικά διαστήματα τα οποία θα είναι προκαθορισμένα.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτών με ενιαία και αντικειμενική διαδικασία από επιτροπές τα μέλη των οποίων θα έχουν συναφή γνωστικά αντικείμενα με εκείνα τα οποία αξιολογούν.

Η δημιουργία οδικού χάρτη για τα θεματικά και πειραματικά ΔΙΕΚ.

Με το πέρας της συνάντησης υπήρξε από κοινού η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου με γνώμονα τη βελτίωση του επιπέδου σπουδών των Δημόσιων ΙΕΚ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr